3 Οκτ 2011

Πειστική εμφάνιση Ολυμπιακού και τρία στα τρία


Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός. 
Σε ένα απολαυστικό παιχνίδι που δικαιολόγησε απόλυτα το χαρακτήρα του ντέρμπι, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στο...
 
πρώτο ημίχρονο, διαχειρίστηκαν το σκορ στο δεύτερο και κέρδισαν 2-1 τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». 

Για δεύτερη φορά φέτος ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Μπαλάφα (μετά την πρεμιέρα με τον Εργοτέλη) και έφυγε άπραγος από το γήπεδο. Ο Αρτινός χαφ άνοιξε το σκορ στο 24', αλλά οι γηπεδούχοι πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια με τα γκολ των Φουστέρ (35') και Τζιμπούρ (42').

Με την εμφάνισή του ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ότι είναι το πρώτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Απέναντι στην ομάδα που έχει εντυπωσιάσει στην αρχή της σεζόν, διαχειρίστηκε άριστα το ματς και έφτασε σε μία αρκετά άνετη νίκη. 
Από την άλλη, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος πάγκου. Με τον Κοντρέρας τραυματία, ο Τσιρίλο πήρε θέση βασικού και ήταν μακράν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου, με τον Μαλεζά να κάνει ό,τι μπορεί για να διορθώσει τα λάθη του Ιταλού.

Ο Ολυμπιακός έδειξε εξ αρχής την ανωτερότητά του, ακόμα και όταν κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ. Στο 24' ο Μπαλάφας, εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα λάθος του Κοστάνσο, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" δεν πτοήθηκαν. Εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και ανέτρεψαν το σκορ με τους Φουστέρ (35') και Τζιμπούρ (42').

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δειχειρίστηκε εύκολα το σκορ, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην μπορούν να κρύψουν την κούραση από τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια μεσοβδόμαδα. 
Οι "ερυθρόλευκοι" ελάχιστα απειλήθηκαν (με μία σέντρα σουτ του Βιεϊρίνια στο 54' και το σουτ του Γεωργιάδη στο 95') και πήραν πολύ φυσικά τους τρεις βαθμούς, που τους οδηγούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα αναφορικά με το μέλλον του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. 
Τι θα συμβεί αν τραυματιστεί ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ή αν η ομάδα θέλει γκολ στα τελευταία λεπτά, όταν ο Αργεντινός θα έχει κουραστεί. Ο 34χρονος μέσος είναι το Α και το Ω στο δημιουργικό παιχνίδι των Πειραιωτών και με τον Γέστε να είναι επίσης τραυματίας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να βρει λύσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Φέισα (70' Μοντέστο), Ιμπαγάσα (67' Μακούν), Φουστέρ, Μιραλάς (93' Αμπντούν), Τζιμπούρ

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο (87' Σπαντάσιο), Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Μπαλάφας, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (79' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης 

ΠΗΓΗ: enet.gr