2 Οκτ 2011

Πέτρος Μισθός: Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου όλα τα βιβλία στα σχολεία


"Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν φτάσει όλα τα βιβλία στα σχολεία" δήλωσε χθες ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης της Μεσσηνίας. Σχολίασε ότι...
το πιο λυπηρό φαινόμενο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τελευταία ήταν οι φθορές και οι κλοπές που έγιναν στα λύκεια κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, ενώ υπογράμμισε πως επισκέφτηκε τον εισαγγελέα και πως για το ζήτημα αυτό θ' αναζητηθούν και θα καταλογιστούν ευθύνες.
"Από εκπαιδευτικό προσωπικό πήγαμε πολύ καλά, τα κενά ήταν ελάχιστα κι αυτά καλύφθηκαν σχεδόν αμέσως, την πρώτη εβδομάδα των σχολείων. Καλύψαμε και τις ανάγκες σε ειδικό διδακτικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία και σύντομα θα καλύψουμε και τις άλλες ανάγκες που αυτά έχουν. Υπάρχουν οι πιστώσεις και γενικά είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο", είπε αρχικά ο κ. Μισθός και συνέχισε τις δηλώσεις του για το θέμα των βιβλίων.
"Είναι γεγονός πως αυτό που συνέβη φέτος ήταν όντως μεγάλο ζήτημα. Ομως θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές, για την κατανόησή τους και τη συνεργασία που είχαν με τους δήμους. Μοιράστηκαν στα παιδιά τόμοι φωτοτυπιών των σχολικών εγχειριδίων και ήδη από τις 22 Σεπτέμβρη ήρθε μια μεγάλη αποστολή βιβλίων στη Μεσσηνία, που είχε μείνει πίσω. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τώρα είμαστε σχεδόν πλήρεις και στη δευτεροβάθμια είμαστε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο", τόνισε.
Πολύ βασικό χαρακτήρισε ο κ. Μισθός το θέμα των καταλήψεων. Μάλιστα είπε πως αν κάποια σχολεία δεν είχαν καταλήψεις, οι μαθητές θα είχαν ήδη στα χέρια τους τα βιβλία. "Η κατάληψη είναι μια παράνομη πράξη, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίζει τη λειτουργία του σχολείου. Και οι καταστροφές που έγιναν κι οι κλοπές σε υπολογιστές ήταν κάτι που μας στεναχώρησε πολύ. Εγώ επισκέφτηκα τις αστυνομικές αρχές, τον εισαγγελέα και τους διευθυντές, και έχουμε την πεποίθηση πως θα βρούμε τους υπευθύνους. Οι ευθύνες θα καταλογιστούν όπως πρέπει απέναντι σε όσους πρέπει. Οσο για τα χαμένα μαθήματα, δεν θα χαθεί καμία ώρα μαθήματος. Θα γίνουν αναπληρώσεις τα Σάββατα, τις γιορτές, τις εκδρομές, και ίσως να γίνει και παράταση του σχολικού έτους.
Τέλος, από αυτό το βήμα θέλω να πω πως οι μαθητές είναι αυτόφωτοι και δεν έχουν ανάγκη καθοδήγησης. Να τους αφήσουν ήσυχους οι εξωγενείς παράγοντες να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, και να μας αφήσουν ήσυχους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο", κατέληξε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης.
Ο κ. Μισθός δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στη μεταφορά μαθητών, λέγοντας για ακόμη μια φορά πως μέχρι το τέλος του έτους η αρμοδιότητα αυτή είναι της Περιφέρειας και από 1-1-2012 θα περάσει στους δήμους. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους δήμους για τη συνεργασία και την προετοιμασία που έχουν κάνει ως τώρα.
Να σημειωθεί πως χθες υπό κατάληψη τελούσαν ακόμη το 1ο Γυμνάσιο - Εσπερινό Λύκειο Καλαμάτας, το 3ο Λύκειο και το 1ο Λύκειο (το οποίο όμως άνοιξε το μεσημέρι μετά από 10 μέρες).


ελευθερια on line