19 Αυγ 2011

Ηττα - ντροπή για ΠΑΟ


Ηταν κάποτε μια ομάδα που μπορούσε να αποκαλείται Panathinaikos, αλλά από χθες έγινε απολύτως κατανοητό πως πρόκειται για ένα… παναθηναϊκάκι, που συμπλήρωσε έντεκα ματς χωρίς νίκη στην Ευρώπη!
Οι «πράσινοι» διασύρθηκαν χθες από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (όχι την καλή του...
μπάσκετ, αλλά την ποδοσφαιρική ομάδα) με 3-0 και λογικά αποχαιρετούν από Αύγουστο μήνα την Ευρώπη, αφού στη ρεβάνς επιζητούν ένα θαύμα για να προκριθούν.

Και με αυτό το συνονθύλευμα που εμφάνισαν στο δεύτερο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης, όχι πρόκριση δεν μπορούν να διεκδικήσουν, αλλά ούτε να ανταγωνιστούν ομάδα της… Δ' Εθνικής.
Βλέποντας τακτικά τον αγώνα, η Μακάμπι «φόρτωσε» πολύ τον άξονά της, προβλέποντας ότι οι Κατσουράνης και Νίνης ανασταλτικά δεν μπορούν να αποδώσουν και σε κάθε φάση του πρώτου μέρους ο Σιμάο βρισκόταν αντιμέτωπος με 4 και 5 αντιπάλους.
Το… κακό διαφαινόταν και γι' αυτό ο Φερέιρα πέρασε τον Βιτόλο αντί του αρνητικού Νίνη, προσπαθώντας να γεμίσει τον χώρο έξω από την περιοχή του.

Οι Ισραηλινοί άργησαν, αλλά κατάλαβαν, πως οι δύο ακραίοι μπακ του «τριφυλλιού» είναι… κάτι σαν ποδοσφαιριστές και πως δεν μπορούν να ανακόψουν ούτε… βαλσαμωμένο σπουργίτι…

Στο 60' ο Μίκχα μπήκε από τα δεξιά, άφησε τρία μέτρα πίσω του τον Βύντρα και σέντραρε στον Κονατέ. Ο Αφρικανός φορ σούταρε, ο Τζόρβας απέκρουσε, αλλά ο Σπυρόπουλος ήρθε για βοήθεια κατόπιν εορτής και στο ριμπάουντ το 1-0 ήταν γεγονός.
Επτά λεπτά μετά, σε νέα τρικυμία στην άμυνα του ΠΑΟ, ο Καντέ έκανε πέναλτι, με αχρείαστο χέρι μέσα στην περιοχή, και ο Ατάρ ευστόχησε για το 2-0.
Στο φινάλε, ο Ατάρ ξανά σκόραρε σε κενή εστία, δεχόμενος ασίστ από τον Κολαούτι, κι αφού πρώτα ο Σπυρόπουλος έκανε πάλι ένα άστοχο και τουλάχιστον ερασιτεχνικό τάκλιν.

Το ταμπλό του σκορ έδειξε 3-0 υπέρ της Μακάμπι και μία ακόμη μαύρη σελίδα αποτυπώθηκε στην ιστορία των «πράσινων».

Πέρα από τους μπόλικους «λίγους» ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του ο ΠΑΟ, οι ευθύνες βαραίνουν και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος σπατάλησε μία ώρα στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου για να καταδείξει τη δουλειά και τη νοοτροπία του. Μόλις 24 ώρες μετά, αποδείχθηκε, ότι, όσα με στόμφο έλεγε, δεν κατάφερε να τα εμφυσήσει στους παίχτες του ούτε στο ελάχιστο.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ (46' Κολαούτι), Μίκχα, Ατάρ, Παβίσεβιτς, Κονατέ (71' Κεχάτ), Γεϊνί, Λογκάσι, Νταχάν (53' Μεντουνιανίν), Βερέντ.

ΠΑΟ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο (69' Ζέκα), Κατσουράνης, Νίνης (55' Βιτόλο), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr