19 Αυγ 2011

Λουκέτο σε ΕΤ1, «Ραδιοτηλεόραση» και περιφερειακά ραδιόφωνα


Το κλείσιμο της ΕΤ1 ορισμένων ψηφιακών καναλιών και της «Ραδιοτηλεόρασης», συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, περικοπές προσωπικού και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνει - σύμφωνα με πληροφορίες - το σχέδιο της κυβέρνησης για τη...
δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Επίσης, καταργούνται τα ψηφιακά κανάλια «Σινε+» και «Σπορτ» και τα προγράμματα των υπό κατάργηση σταθμών θα ενσωματωθούν στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3.

Η ΕΤ3 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα αναβαθμιστεί σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Προβλέπεται, επίσης, η συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα. Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία.

Για την ΕRT World θα υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητάς του με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Καμία συχνότητα δεν πρόκειται να πωληθεί, αλλά όλες θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ ΑΕ.

Το προσωπικό της ΕΤ1 και της Ραδιοτηλεόρασης θα αξιοποιηθεί σε άλλα κανάλια ή στα πολυμέσα της ΕΡΤ.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ.


Εκτιμάται ότι από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισης.

Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση του ποσού.