27 Ιουλ 2011

"Βρεθήκαμε ένα βήμα πριν την καταστροφή"


Τίποτα δεν μας χαρίστηκε

Υπερήφανος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως έκανε το πατριωτικό καθήκον της απέναντι στον ελληνικό λαό, αγνοώντας τις απειλές...
και τις λοιδορίες. «Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρωθυπουργός μίλησε για καθοριστικές αποφάσεις για το άμεσο και απώτερο μέλλον της χώρας και τόνισε ότι διασφαλίστηκαν οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα, η εξυπηρέτηση του χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων των πολιτών.

Οι διεκδικήσεις, ο αγώνας μας και η περιπέτειά μας έκαναν την Ευρώπη πιο πολιτική και πιο δυνατή, την έκανα να ξεφύγει από την απλή νομισματική ένωση, είπε ο κ. Παπανδρέου και υπενθύμισε πως το 2009 δεν υπήρχε κανένα θεσμικό εργαλείο εκτός από ένα «προβληματικό Σύμφωνο Σταθερότητας, που εάν είχε λειτουργήσει δεν θα άφηνε την κυβέρνηση Καραμανλή να ξεφύγει», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιδιότυπη καθιέρωση ευρωπαϊκού ομολόγου τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα με επιτόκιο λίγο υψηλότερο από εκείνο της Γερμανίας και αναφέρθηκε στο EFSF επισημαίνοντας πως αρχίζει κοινή διαχείριση του χρέους στην ευρωζώνη

Τους τελευταίους 22 μήνες βρεθήκαμε ένα βήμα από την καταστροφή, είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε.


«Δεν έλειψαν οι φωνές που έλεγαν "εγκαταλείψτε την Ελλάδα"», είπε.


«Η δική μας στάση ήταν πατριωτική, στάση ευθύνης. Είναι παράδοση αυτής της παράταξης να ξέρουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

NEWSBEAST