27 Ιουλ 2011

Γιατί φέρνει συνεχώς σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου;


Ένα θέμα το οποίο πέρασε στα ψιλά, είναι οι συνεχείς άκομψες υποδείξεις που έκανε, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Πουλοκέφαλο, καθ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης...


Σε πολλά σημεία της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης υπεδείκνυε προς τον Πρόεδρο, με ποιον τρόπο θα διευθύνει τη συζήτηση, φέρνοντας τον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, ο Περιφερειάρχης αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Πουλοκέφαλος και αυτό δεν το κρύβει.
Το ζήτημα βέβαια είναι ότι ο Περιφερειάρχης δεν έχει καμία αρμοδιότητα και κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στη διαδικασία. Εκ του Νόμου, ο Περιφερειάρχης, δεν ψηφίζει καν στα συμβούλια. Παρίσταται, ζητά το λόγο και τοποθετείται σε θέματα τα οποία κρίνει ότι πρέπει να μιλήσει.
Η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας, είναι αποκλειστική ευθύνη του εκλεγμένου Προέδρου, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Γιώργος Πουλοκέφαλος και θα είναι τουλάχιστον ως το τέλος του 2012.
Το περίεργο είναι πάντως ότι ενώ η αντιπολίτευση δεν εκφράζει παράπονα για τον Πρόεδρο (χθες έλεγε ο Δράκος ότι ήταν «παλικαρίσια» η συγνώμη του που ζήτησε, επειδή ξέχασε να συμπεριλάβει στα θέματα το θέμα του ΕΣΠΑ), η αμφισβήτηση έρχεται από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη!
Πάντως, ο Πουλοκέφαλος, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος ευγενικός που θέλει να λύνονται όλα τα ζητήματα με διάλογο και όχι με εντάσεις και καυγάδες, απέφυγε να πει οτιδήποτε για όλα αυτά, αλλά ήταν προφανές ότι βρέθηκε πολλές φορές δε εξαιρετικά δύσκολη θέση…


Πηγή- Καλημέρα Αρκαδία