7 Ιουλ 2011

"Το αλληλέγγυον -Συλλαβίζοντας το ΜΑΖΙ" της Κίνησης


Επιτυχής ήταν η εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών χθες το βράδυ στην πλατεία Περιβολάκια στην Κόρινθο..."Το αλληγέγγυον - Συλλαβίζοντας το ΜΑΖΙ" συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δημοτών που κυρίως γνώριζαν την διαδρομή και το έργο των ομιλητών..
Η δήμαρχος Βέροιας σχολιαστηκε με ενθουσιασμό...

απο τους παρευρισκομένους για τις κοινωνικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει και για αυτά που έχει επιτυχει στον δήμο της.( Εμείς γνωρίζουμε καλά και για την αναγένηση που έχει επιτύχει στα πολιστικά πράγματα της περιοχής της).
Εξαιρετικός ομιλητής κ. Λάμπρος Ντούσικος, εμπνευστής  και ψυχή του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κέρκυρας.

Τα ζητούμενα που εβγαιναν απο την εκδήλωση και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με το Κορινθιακό σήμερα, ειπώθηκε  πως δεν άγγιξαν τους ανθρώπους της πλατείας που στέκονταν λίγο πιο κεί, διαφυλάσσοντας έχω την αίσθηση, την προαποφασισμένη ανεξαρτησία τους,απο μια εκδήλωση κάποιας δημοτικής παράταξης. 
Αναμενόμενο κατά την άποψη μου..Ήταν περισσότερη η αγωνία τους να τηρήσουν τις κόκκινες γραμμές τους σε σχέση με κόμματα και θεσμούς ,παρά τα όσα ελέχθησαν χθες βράδυ..
Οι πλατείες ακόμα υπόκεινται "στην ζύμωση τους..".Κι αυτή η διαδικασία είναι βαθειά εσωτερική υπόθεση των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί..
Οπωσδήποτε πάντως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση ..