30 Ιουλ 2011

«Εξορθολόγιση αποδοχών» σε δημοτικούς υπαλλήλους


Στις «υψηλές αποδοχές που λαμβάνουν ορισμένοι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις» αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), στις οποίες....
απασχολούνται περίπου 6.500 εργαζόμενοι.

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αδικαιολόγητα μεγάλων αποδοχών εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις, ακόμη και σε υπερχρεωμένους δήμους.
Σημείωσε ότι, με επιστολή του, ο ίδιος έχει ήδη ζητήσει στοιχεία από τους δήμους, καθώς είχε εντοπίσει περιπτώσεις όπου οι μισθοί των εργαζομένων έφταναν έως και τα 100.000 ευρώ ετησίως.
Όπως υποστήριξε, «πρέπει να εξορθολογίσουμε τις αποδοχές που προκαλούν την κοινωνία [...] Είναι άδικο να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις αποδοχές των εργαζομένων». Τέλος, ο κ. Ρόβλιας επισήμανε ότι οι δήμοι που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους, θα υποχρεωθούν να το κάνουν άμεσα.
Μετά τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων, θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των δαπανών.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΔΕΥΑ, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων λαμβάνει δίκαιες αμοιβές, σε σχέση με την εργασία που προσφέρει και ότι μόνο για ακραίες περιπτώσεις χρειάζεται ανάλογη εξέταση.