2 Ιουλ 2011

ΠΑΟ: Με 40% μείωση του μπάτζετ μένουν οι Γιαννακόπουλοι


Ο κατάλληλος αγοραστής δεν έχει προκύψει ακόμα και οι αδελφοί κκ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος έχουν ξεκαθαρίσει, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τον μπασκετικό Παναθηναϊκό σε... ξένα χέρια, αν πρώτα δεν εξασφαλίσουν ότι η διάδοχη κατάσταση θα εγγυάται και τη... συνέχιση της δικής τους επιτυχημένης πορείας.
 

Εν ολίγοις, δεν πουλάνε σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια και ασφαλώς την επιθυμία να συνεχίσουν τις σπουδαίες διακρίσεις του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης ΠΑΟ.
Μετά από συνάντηση (Παρασκευή 1/7) των ισχυρών ανδρών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον προπονητή των επιτυχιών κ. Ζέλικο Ομπράνοβιτς, εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση, μέσω της οποίας πιστοποιείται η παραμονή της οικογένειας στο τιμόνι της ομάδας:

«Η συνάντηση που αναμενόταν ανάμεσα στη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον προπονητή της ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς πραγματοποιήθηκε σήμερα. Αυτό που διευκρίνισαν o Παύλος Γιαννακόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, είναι ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι προς πώληση.
Ομως, λόγω του ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής, που πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η οικογένεια Γιαννακόπουλου και με βασικό γνώμονα τη μεγάλη αγάπη της για τον Παναθηναϊκό, δεν επιθυμεί να μείνει η ομάδα ακέφαλη. Έτσι, η οικογένεια Γιαννακόπουλου ακόμη και με σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό, θα παραμείνει στην ηγεσία για άλλη μια χρονιά. Είναι κάτι το οποίο θεωρεί υποχρέωση, καθώς δεν υπάρχει τίποτα "χειροπιαστό" σε ό,τι αφορά την πώληση της ΚΑΕ».


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες δεν τέθηκε θέμα αποχώρησης του κόουτς Ομπράντοβιτς, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα βάλει πλάτη σε αυτή την κρίσιμη και κατά τα φαινόμενα μεταβατική περίοδο για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Λογικά χάνεται ο Αντώνης Φώτσης διότι τα χρήματα που του δίνει η Μπαρτσελόνα δεν περισσεύουν στον Παναθηναϊκού του δραστικά μειωμένου (λέγεται για 30-40%) μπάτζετ.
Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να του κατατεθεί πρόταση, την οποία ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιμετωπίσει ο διεθνής φόργουορντ.
  
 Αλλωστε οι περικοπές μάλλον θα είναι αναπόφευκτες για τους περισσότερους, εξαιρουμένων των Δημήτρη Διαμαντίδη και Μάικ Μπατίστ.

Τις επόμενες ημέρες η ΚΑΕ ΠΑΟ θα μπει σε διαπραγμάτευση με τους Κώστα Τσαρταρή και Στράτο Περπέρογλου που επίσης μένουν ελεύθεροι, ενώ από τα υπάρχοντα συμβόλαια ίσως γίνει προσπάθεια να περικοπεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ (ή ακόμα και να κοπεί εντελώς!) αυτό του Ρομέιν Σάτο, ο οποίος έχει λαμβάνειν 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως!