22 Απρ 2011

Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά απο την Περιφερειακή διεύθυνση Κορινθίας


Τη Μ. Πέμπτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Νίκο Πετρόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και του Τμήματος Εμπορίου, επισκέφτηκε την κεντρική αγορά της Κορίνθου προκειμένου να εκφράσει τις ευχές του στους καταστηματάρχες και για να συζητήσει... μαζί τους θέματα που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς και στην καταναλωτική κίνηση.
   
Της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, είχε προηγηθεί έντονη παρουσία κλιμακίων ελέγχου τις προηγούμενες ημέρες, από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στα πλαίσια του προγράμματος ελέγχων για την Πασχαλινή αγορά. Οι εκτεταμένοι αυτοί έλεγχοι από τις αρχές Απριλίου, για πρώτη φορά διενεργήθηκαν σε ολόκληρο το Νομό και εστιάστηκαν κυρίως σε κρεοπωλεία, παντοπωλεία, οπωροπωλεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα πασχαλινών ειδών, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα ένδυσης – υπόδησης και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής. Πραγματοποιήθηκαν περίπου τριακόσιοι έλεγχοι με σκοπό την πρόληψη για την αποφυγή κερδοσκοπικών πρακτικών και τον έλεγχο της ποιότητας των προσφερόμενων αγαθών.
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων διαπιστώθηκε από το  αρμόδιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ότι η αγορά στην πλειονότητά της πληρούσε τις νόμιμες και προβλεπόμενες προϋποθέσεις, ωστόσο όπου παρατηρήθηκαν παραβάσεις επιβλήθηκαν οι αντίστοιχες κυρώσεις.
    Μετά το πέρας των επισκέψεών του, ο κ. Δέδες δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία των εμπόρων και επαγγελματιών και από την εναρμόνισή τους στις οδηγίες των υπηρεσιών της Περιφερειακής μας Ενότητας για την πιστή εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων που αφορούν τόσο στην ποιότητα των παρεχόμενων αγαθών όσο και στις τιμές.
    « Πρέπει να υπογραμμίσω, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δέδες, ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου της Κορινθίας γιατί σήμερα προσφέρονται στον Κορίνθιο καταναλωτή ποιοτικά προϊόντα σε συγκριτικά χαμηλές τιμές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων του Νομού μας και τις Πασχαλινές τους αγορές»