22 Απρ 2011

Το "Σούσουρο" της πόλης μας!


Πριν απο λίγες ημέρες  βρέθηκα στο «Σούσουρο», πανέμορφο ταβερνάκι στο  κέντρο της Κορίνθου...Είχα ακούσει πολλά κι ανταποκρίθηκα στην πρόταση φίλων!
Λοιπόν, εμείς οι Κορίνθιοι που διαχρονικά εντάσσουμε στις συζητήσεις μας την «φτώχεια» της πόλης μας σχετικά με τις επιλογές που θα μπορούσαμε...
να έχουμε στον ελεύθερο χρόνο μας για διασκέδαση και ψυχαγωγία, έχω την αίσθηση πως πρέπει να παραδεχτούμε πως ακόμα και σε καιρούς δύσκολους επιτέλους κάτι αλλάζει!

  Στο κέντρο της Κορίνθου, επί της οδού  Εθνικής Αντίστασης, το « Σούσουρο» έχει την  δυνατότητα να σου αλλάξει την διάθεση, να "αποδυθείς"  την καθημερινότητα και το τοπίο της "όχλησης" …
Φιλοξενείται σε ένα σπίτι παλιό, που κρύβει την ζεστασιά του κουτουκιού που όλοι αναζητούμε κι επιδιώκουμε, μαζί με μια άλλη αισθητική ..


 Το « Σούσουρο» νοσταλγεί ,  θαρρείς ..
Νοσταλγεί, επιλέγει και προτείνει!
Νοσταλγεί τις παλιές εποχές της αλήθειας ,της αγνότητας ,της απλότητας ..Τότε που όλοι βρισκόμασταν κοντά και κάναμε κέφι ,ακούγοντας ένα τραγούδι δίπλα στο τζάκι και... η κουρελού αναστέναζε από τους χορούς !
Νοσταλγεί τις μελωδίες, τις εικόνες ,τα χαμόγελα ,τις μαυρόασπρες αφίσες του καλού παλιού ελληνικού κινηματογράφου..
Το «Σούσουρο» επιλέγει να είναι ένας σύγχρονος νοσταλγός! 



Εάν κανείς γνωρίσει τον Ηλία,τον εμπνευστη αυτής της "υπόθεσης", θ’αντιληφθεί πως τίποτα δεν είναι τυχαίο για όλα σας περιέγραψα παραπάνω.

Τον Ηλία τον γνωρίζω χρόνια..Εκπληκτικός σεφ! Έχει μια μακρά διαδρομή στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας ..Είναι ένας νέος άνθρωπος που επέλεξε να κάνει την δική του "στροφή" και να δημιουργεί μέσα σε έναν χώρο δικό του..

Τα «ρακόμελα» ,οι μεζέδες ,οι μουσικές του επιλογές, το «χιούμορ» του ,τα ..μαγικά του, κέρδισαν αμέσως φοιτητές, πολυπληθείς παρέες, ερωτευμένα ζευγάρια..

Γιατί στο τέλος –τέλος αυτό είναι και το ζητούμενο!
Η ανθρώπινη επαφή !Αυτή που όλα τα κάνει όλα διαφορετικά. Μεγεθύνει την ομορφιά τους, μπερδεύει γλυκά τις σκέψεις, τις λέξεις, τις στιγμές !
Το «Σούσουρο» αποχαιρέτησε χθες την χειμερινή περίοδο, με όλους τους φίλους του  παρόντες  να τσουγκρίζουν και να εύχονται καλή αντάμωση ,γλυκιά σαν το ρακόμελο του Ηλία!

Κλείνει λίγο νωρίς, είναι αλήθεια! Τα σχέδια όμως του Ηλία και της γυναίκας του για τον Οκτώβρη είναι πολλά…
Κι όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται στην πιο δημιουργική φάση της ζωής του και λατρεύει αυτό που κάνει ,τότε έχουμε να ζήσουμε οι Κορίνθιοι πολύ όμορφες στιγμές…
Ραντεβού λοιπόν τον Οκτώβρη..
Για να φτιάξουμε έναν δικό μας όμορφο και διαφορετικό χειμώνα …
Να γίνει... «Σούσουρο» η διάθεση, η γεύση και τα κόλπα του... «μάγου» σεφ Ηλία,σε όλη την πόλη ! 
Ηλία -Γωγώ καλή αντάμωση !