8 Μαρ 2011

Δήλωση του Γιώργου Δέδε για την ημέρα της γυναίκας


"Η 8η Μαρτίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η ημέρα που όλες οι γυναίκες του κόσμου γιορτάζουν και τιμούνται. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η επέτειος υπάρχει για να μας θυμίζει ότι κάθε μέρα είναι και πρέπει να είναι ημέρα της γυναίκας. Γιατί πολύ απλά η γυναίκα είναι η ηρωϊδα της καθημερινότητας. Η γυναίκα αγωνίστηκε...
σκληρά με αίμα, θυσίες και πόνο να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στη σύγχρονη κοινωνία. Δέχτηκε επί αιώνες την επιθετικότητα , τη βία, την υποτίμηση, την προσβολή και τον ρατσισμό , σε κοινωνίες που ήταν φτιαγμένες στα μέτρα των ανδρών. 
Υπερπηδώντας με απαράμιλλη δύναμη και κουράγιο τα εμπόδια των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων, η γυναίκα έφτασε σήμερα να έχει μια καταξιωμένη θέση στον κοινωνικό κι επαγγελματικό στίβο, μια θέση που της αξίζει, την ενθαρρύνει, τη στηρίζει και την επιβραβεύει στον δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο που επιτελεί ως σύντροφος, σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη και πάνω από όλα μια ανθρώπινη ύπαρξη με ευαισθησίες, χαρίσματα, αγάπη, δύναμη, δημιουργικότητα και κοινωνική προσφορά. Η γυναίκα αγκαλιάζει, στηρίζει, γεννά νέα ζωή και νέες ιδέες, εξευγενίζει την ψυχή, ανεβάζει την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό. Είναι η ίδια η πηγή της ζωής. Τόσο ο καθένας ξεχωριστά, όσο και η πολιτεία οφείλει να επιλέγει και να παγιώνει στάσεις, συμπεριφορές και θεσμούς που υπερασπίζονται και  κατοχυρώνουν τη θέση της γυναίκας και τα δικαιώματά της στη σύγχρονη κοινωνία.
Στις προθέσεις της Π.Ε. Κορινθίας και γενικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι , εκτιμώντας την προσφορά των γυναικών, πολλώ δε μάλλον σε μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση πλήττει ιδιαίτερα την εργαζόμενη γυναίκα δημιουργώντας της ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το παρόν και  μέλλον, να εξασφαλιστούν οι σταθερές για τη συμμετοχή και δράση του σημαντικού αυτού ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε τομέα της  παραγωγικής, οικονομικής, πολιτιστικής και επιστημονικής δραστηριότητας της κοινωνίας.
Ας ριζώσει βαθιά στις συνειδήσεις μας  η 8η Μαρτίου ως ένα σύμβολο τιμής στη ΓΥΝΑΙΚΑ που μας διασφαλίζει με την ύπαρξή της έναν απείρως  ομορφότερο και ευγενικότερο κόσμο."