19 Ιαν 2011

Ξέμειναν Από Μοντέλα Λόγω Γραφειοκρατίας! Προβλήματα στην ΑΣΚΤ λόγω έλλειψης μοντέλων


Τελικά η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και ακλόνητο - ακόμα και τα μοντέλα υποφέρουν λόγω του ΔΝΤ. Εν προκειμένω, ο λόγος για τα μοντέλα που εργάζονται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν όλα: Μέχρι πρότινος, τα μοντέλα που χρησιμοποιούσαν οι φοιτητές και οι καθηγητές της ΑΣΚΤ ήταν 36 ενώ πλέον λόγω οικονομικής κρίσης...
έφτασαν τα 28! Τα μοντέλα αυτά πόζαραν στα μαθήματα της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της χαρακτικής κ.ο.κ. 

Πλέον, κανένα μοντέλο δεν μπορεί να προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, και έτσι η Καλών Τεχνών και οι φοιτητές έχουν ξεμείνει από «έμπνευση», αφού η γραφειοκρατία τους έχει αφήσει χωρίς μοντέλα!

Έξαλλη και η Ρολάνδα Τζιαμαλού, η γενική διευθύντρια της ΑΣΚΤ η οποία δήλωσε: «Από τον περασμένο Ιούνιο έχουμε καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας, το αίτημά μας για προσλήψεις μοντέλων. Απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις είναι χειρότερα από την οικονομική κρίση. Το αποτέλεσμα είναι ότι μένει πίσω το εκπαιδευτικό έργο της σχολής», σημειώνει η γενική διευθύντρια της ΑΣΚΤ, Ρολάνδα Τζιαμαλού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Δεν μπορεί ό,τι περπατάει, κολυμπάει και πετάει να περνά από το ΑΣΕΠ. Πρέπει να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις στο νόμο. Άλλωστε, δεν υπάρχει τέτοια διάταξη για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Το μοντέλο το διαλέγει ο καλλιτέχνης-δάσκαλος», επισημαίνει.

«Το θέμα εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ, έφυγε από το υπουργείο Παιδείας και τώρα έχει μπλοκάρει στο υπουργείο Εσωτερικών», δηλώνει η κ. Τζιαμαλού.

Μειώθηκαν οι μισθοί, κόπηκαν τα επιδόματα, αυξήθηκαν οι φόροι, μάς κόβετε το κάπνισμα, μάς βάζετε διόδια, πάτε τον Γκλέτσο στο αυτόφωρο. Και τώρα αυτό;

Δεν πάμε καθόλου καλά σε αυτή τη χώρα!


yupi.gr