19 Ιαν 2011

Συνάντηση του Γ.Δέδε με τον Κ. Κόλλια


Τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας . Γ. Δέδε, επισκέφτηκε την χθες  ο Βουλευτής της ΝΔ, κ. Κ. Κόλλιας και εξέτασαν ζωτικά θέματα  που απασχολούν την κορινθιακή κοινωνία και τους πολίτες.
Ο κ. Δέδες, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κόλλια για το αμέριστο ενδιαφέρον του..
να ενημερωθεί , επισήμανε τα εξής :

«H σημερινή συνάντηση με το Βουλευτή κ. Κόλλια είναι η πρώτη συνάντησή μας μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και δεν είχε απλώς εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Έγινε μια συζήτηση ουσίας και αλληλοενημέρωσης. Από την δικιά μου την πλευρά ενημέρωσα τον βουλευτή για κάποιες άμεσες προτεραιότητες σε σχέση με τα κορινθιακά ζητήματα, για τα προβλήματα του νομού μας και την ανάγκη που υπάρχει για κοινή δράση και συνεργασία με τους βουλευτές του νομού και της κορινθιακής ενότητας που χρειάζεται να διαμορφωθεί για να παρέμβουμε άμεσα και εποικοδομητικά σε κρίσιμα ζητήματα.  Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι η ενημέρωση που μου έγινε από τον κ. Κόλλια  για τις σκέψεις του, για τις απόψεις του και κυρίως  για αγροτικά θέματα λογω και της ανάλογης επιτελικής θέσης που κατέχει στον πολιτικό χώρο της ΝΔ. Ήταν μια συνάντηση και χρήσιμη και εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα και πιστεύω, αγαπητέ Κώστα, να είναι μία σειρά ανάλογων επαφών που θα συνεχιστούν με τους βουλευτές του νομού μας επειδή πιστεύουμε και πρεσβεύουμε την ιδέα της κοινής κορινθιακής, της κοινής πελοποννησιακής δράσης, πάνω στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και η περιοχή μας. Θέλουμε και θεωρούμε την ενότητα όλων των δυνάμεων, ιδιαίτερα πολύτιμη σήμερα, σε μια εποχή που η περιοχή μας, ο τόπος μας, οι πολίτες και κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα βασανίζονται από τις συνθήκες τις οικονομικές και κοινωνικές που κυριαρχούν. Πρέπει στα βήματα που θα κάνουμε για να ανακουφίσουμε αυτόν τον κόσμο, στα βήματα που θα κάνουμε για να αλλάξουμε την αναπτυξιακή τροχιά και στο νομό μας και στην Πελοπόννησο, να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, συσπείρωση και συναίνεση όλων των κορινθιακών και πελοποννησιακών δυνάμεων. Ο κ. Κόλλιας ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτό το κάλεσμα και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό και ανανεώσαμε το ραντεβού μας στα μέτωπα της κοινής δράσης, των κοινών διεκδικήσεων, των κοινών αγώνων για το καλό της Κορινθίας και των πολιτών του νομού μας.»

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Κόλλιας, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Όπως είπε ο φίλος ο Γιώργος, με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα σε αυτό το κάλεσμα προκειμένου να ενημερωθώ, να συζητήσουμε και να εκφράσω κι εγώ τις απόψεις μου πάνω στα θέματα και τα ζητήματα που απασχολούν την Κορινθία. Με το Γιώργο το Δέδε, τον πρώτο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, μας συνδέει φιλία και εκτίμηση που έχει εμπεδωθεί μέσα από την κοινή μας πορεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Είχα την  ευκαιρία να ενημερωθώ για πολλά ζητήματα. Ο κ. Δέδες με ενημέρωσε και  για το ιδιαίτερα μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Είναι θέματα σημαντικά και βεβαίως επάνω σε αυτό το ζήτημα τον διαβεβαίωσα ότι όπου χρειαστεί μέσα από τη θεσμική μου ιδιότητα ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βεβαίως από τη θέση μου σαν αναπληρωτής τομεάρχης του τομέα αγροτικής ανάπτυξης θα πάρω πρωτοβουλίες σε συνεννόηση βεβαίως, και σε συνεργασία, ώστε να υπάρξουν λύσεις που θα λύνουν σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, τις ιδιοκτησίες τους, τα σπίτια τους κι εμπλέκονται με αυτές τις κατασκευές. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα της Κορινθίας, για την ανεργία, για το χωροταξικό, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για την πορεία της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και βεβαίως επάνω σε αυτά τα ζητήματα εμείς -χωρίς μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες -θα συμβάλλουμε ώστε η Κορινθία να βρει τη θέση που πραγματικά της αξίζει. Σε ότι αφορά την περιφέρεια, συνεχίζεται ο αγώνας του κόμματός μας ώστε να θωρακιστεί με πόρους και δυστυχώς δεν έχουν ακόμα εκδοθεί όλα τα προεδρικά διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις που να προσδιορίζουν με σαφήνεια αυτούς τους πόρους και το προσωπικό της Περιφέρειας. Θα αντιδράσουμε οπουδήποτε διαπιστώσουμε ότι ο  οικονομικός προγραμματισμός, των Περιφερειών δεν είναι εκείνος που πρέπει, τα Υπουργεία ενδεχομένως να θέλουν να κρατήσουν τη μεγαλύτερη μερίδα για να διαχειριστούν τα προγράμματα σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στις Περιφέρειες ώστε, όπως είπε και ο αγαπητός Γιώργος, να συμβάλλουμε ώστε οι Αντιπεριφερειάρχες, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, να ανταποκριθεί στο μεγάλο έργο, στην αποστολή που έχει αναλάβει, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.»