23 Οκτ 2010

Τα "dessous" του χθεσινου τηλεοπτικού ντιμπέιτ για το δήμο Ξυλοκάστρου

Με ρωτάτε για το χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ που αφορούσε τον δήμο Ξυλοκάστρου..Πρώτα απ' όλα χαρακτηρίζω  ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που παρευρέθηκαν όλοι οι πρωταγωνιστές.Τηρήθηκαν οι χρόνοι ,οι οποίοι πριν απο την εκπομπή είχαν συναποφασιστεί απο τους καλεσμένους και η ατζέντα των θεμάτων..

Συγκρατημένος στις απαντήσεις του υπήρξε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου .Ο Σκούρας πολύ συγκεκριμένος σε όλες του τις απαντήσεις ,είτε αυτές είχαν να κάνουν με τα σχέδια του για το δήμο ,είτε στην κριτική που ασκου΄σε στον δήμαρχο.Ο κύριος Κλαδούχος ,πέραν του σημείου των οικονομικών,προσπάθησε να εκνευρίσει εντέχνως τον πρώην δήμαρχο ,με τον υπαινιγμό του  επαγγελματία αυτοδιοικητικού και στο τέλος με τις δηλώσεις του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Στο θέμα των έργων  αιχμή του δόρατος στον απολογισμό Κλαδούχου το χιονοδρομικό της Ζήρειας,
έργο το οποίο τα ενέταξε στις δικές του προσπάθειες γεγονός που έκανε τον Δημήτρη Σκούρα να του θυμίσει πόσοι άνθρωποι προσπάθησαν για την επίτευξη του στόχου πολλά χρόνια πριν..Η Ζήρεια ήταν η πρώτη διασταύρωση πυρών των δυο ανδρών..Ο Κλαδούχος το ολοκλήρωσε και ο Σκούρας έφτιαξε το υπόβαθρο. Τους δρόμους στα χωριά ,την ηλεκτροδότηση.
 Η κόντρα για τα οικονομικά
Στο θέμα των οικονομικών ,ο δήμαρχος χαρακτήρισε τον Σκούρα χυδαιολόγο για τα όσα του έχει προσάψει στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης του δήμου και τόνισε πως η απάντηση του θα δοθεί στα δικαστήρια. Ωστόσο για την καταγγελία περί μαύρου ταμείου ο δήμαρχος δεν απάντησε ούτε σε εμάς επιμένοντας πως όλα αυτά είναι χυδαιότητες. Ταυτοχρόνως ο κύριος Κλαδούχος έβγαλε έγγραφο επί δημαρχίας Σκούρα κι αναφέρθηκε σε έργα που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις..Ο Σκούρας ζητούσε να δει το έγγραφο και εαν αυτό ήταν υπογεγραμμένο ..Όταν ζητήθηκε απο τον δήμαρχο να το δούμε ,δεν υπήρχαν υπογραφές ,επρόκειτο για μια φωτοτυπία  .Ο δήμαρχος δεσμεύθηκε στην εκπομπή να μας δώσει το αντίγραφο ..
Το γεγονός αυτό άλλαξε το πολιτισμένο και μουδιασμένο κλίμα στην εκπομπή..Ο Ηλίας Μπράβος αντέδρασε λέγοντας πως δεν είναιδυνατόν να στηθούν εξεταστικές επιτροπές στο Ξυλόκαστρο.Ο Ανδρέας Ζάρρος τεκμηρίωσε την άποψη του με το παραπάνω γεγονός πως πρέπει να αλλάξει το σκηνικό στο Ξυλόκαστρο ,στο οποίο πρωταγωνιστούν 10 άνθρωποι για 30 χρόνια.

Τα dessous του ντιμπέιτ

Οι κύριοι Κλαδούχος και Σκούρας κάθησαν απέναντι ο ένας απο τον άλλο και ταυτοχρόνως οι κύριοι Μπράβος και Ζάρρος. Ο δήμαρχος καθόλη την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε 'κουμπωμένος " ,ενώ οι κύριοι Σκούρας και Μπράβος βρήκαν κωδικούς επικοινωνίας και στα διαλείματα ήταν λαλίστατοι..
Ο Ανδρεας Ζάρρος ήταν ιδαίτερα φιλικός προς όλους .Πολλά περιθώρια συζήτησης δεν του έδινε ο Ηλίας Μπράβος,επιδιώκοντας να μην υπερβεί την κόκκινη γραμμή.
 Αξιοσημείωτο υπήρξε  το γεγονός πως κάποια στιγμή πήγε να χαθεί η κουβέντα όταν στην αναφορά των οικονομικών του δήμου ,ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο χρίσμα του Σκούρα απο τη ΝΔ ,τότε ο Ηλίας Μπράβος άρχισε να πιέζει τους συνομιλιτές του να δηλώνουν την κομματική τους προέλευση.