9 Σεπ 2010

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 6 ΣΠ.

Κατά την παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Διαρκούς  Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων επί του σχεδίου νόμου σχετικά με την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ΕΔ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης
αναφέρθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, σε διάταξη του συγκεκριμένου νόμου με την οποία προβλέπεται η παραχώρηση των ανενεργών στρατοπέδων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου  υπάρχει διάταξη σύμφωνα με την οποία πολλά ανενεργά στρατόπεδα θα περιέλθουν στις τοπικές κοινωνίες, θα αξιοποιηθούν για νοσοκομεία, πανεπιστήμια, αθλητικές υποδομές. Με αυτή τη νέα ρύθμιση ικανοποιούνται τα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η παραχώρηση των ανενεργών στρατοπέδων στους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποτελεί εργαλείο εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων. Είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης που στόχο έχει την κάλυψη των πραγματικών κοινωνικών αναγκών. Θα διατεθούν εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες κατασκευής υποδομών για το κοινωνικό όφελος, το δημόσιο όφελος, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και του δημοσίου συμφέροντος.
Σχετικά με αυτό το θέμα ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι τα στρατόπεδα αποτελούν δημόσια περιουσία και η καταγραφή τους αποτελεί πολιτική ευθύνη και δέσμευση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε αυτό θα προχωρήσει η ηγεσία του.
Απαντώντας σε ερώτηση εκπροσώπου της ΝΔ για το χρόνο της στρατιωτικής θητείας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της στρατιωτικής θητείας ενώ υπενθύμισε ότι η βιαστική και εσπευσμένη μείωση της στρατιωτικής θητείας έγινε από την Κυβέρνηση της ΝΔ τον Αύγουστο του 2009,  χωρίς προετοιμασία, χωρίς να μελετηθεί η νέα δομή των δυνάμεων που έχουν ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις στον 21ο αιώνα για την αντιμετώπιση των νέων ή των παραδοσιακών απειλών ενάντια στην ασφάλεια της χώρας. 
      ________________