9 Σεπ 2010

΄΄ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ 2010΄΄



Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου πραγματοποιεί  στις 10,11,και 12 Σεπτεμβρίου τις εκδηλώσεις μνήμης «Μικρασιατικά 2010» για τις αλησμόνητες πατρίδες της ανατολής.
Την Παρασκευή, 10/9, στις  8.00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου θα μιλήσει ο έγκριτος  ιστορικός και συγγραφέας κ. Σαράντος  Καργάκος, με θέμα : «Μικρασιατική Καταστροφή από το δράμα στο θαύμα». Επίσης θα τραγουδήσει τραγούδια της Μικράς Ασίας η χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης  και θα χορέψει  το χορευτικό του Συλλόγου Περαμίων-Κυλικηνών Νέας Περάμου Αττικής.
Το Σάββατο, 11/9, στις 8.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία  Σταύρου Ηλιόπουλου Ιωνίας Κορίνθου ένα «οδοιπορικό στη Μουσική Παράδοση της Ελληνικής Ανατολής» με το Μάνο Κουτσαγγελίδη και το συγκρότημά του(στο τραγούδι και η Τζίνα Δαλάκα) και θα χορέψει το χορευτικό της Μικρασιατικής Στέγης.
Την Κυριακή, 12/9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου, Αρχιερατική  θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου, θα τελεστεί Μνημόσυνο και θα προσφερθεί καφές στην αίθουσα του Ναού.
Το βράδυ , στις 8.00μ.μ. στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου θα τραγουδήσουν  έντεχνα Ελληνικά τραγούδια σχετικά με τις  πατρίδες της ανατολής και την προσφυγιά, οι Καλογήρου Παναγιώτης και Ιωάννου Κατερίνα, ενώ οι Επτανήσιοι αδελφοί Καραβιώτη θα μας ταξιδέψουν με το μουσικό τους συγκρότημα από το Αιγαίο έως το Ιόνιο. Παραδοσιακούς χορούς της ανατολής θα χορέψει το χορευτικό του Προοδευτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» από το Νέο Μελί Μεγάρων.
Την Κυριακή, 19-9-2010, ημέρα  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της  ανατολής, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου, μετά την θεία  λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία και θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση  στεφάνων  στο Μνημείο Μικρασιατών  Προσφύγων στη πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου. Ομιλητής ο κ. Θωμαίδης Πέτρος, δικηγόρος.
Το βράδυ  στις 9.00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, το Α΄ ΚΑΠΗ Κορίνθου θα παρουσιάσει σε συνεργασία με το θέατρο Περιγιαλίου , τη θεατρική παράσταση ¨Το δράμα της Μικράς Ασίας» του Ορκόπουλου Πέτρου του Παύλου.
 Η παρουσία όλων θα τιμήσει  τους Μικρασιάτες της Κορίνθου.