31 Μαΐ 2021

"Βασιλική" πρεμιέρα για τον Φέντερερ στο Παρίσι


Ο Ρότζερ Φέντερερ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο χώμα μετά τις 4 Ιουνίου του 2019 και προκρίθηκε εντυπωσιακά στον 2ο γύρο του Roland Garros, κερδίζοντας στα τρία sets τον Ντένις Ιστόμιν.

Ο 39χρονος Ελβετός, δεν συνάντησε το παραμικρό...

πρόβλημα κόντρα στον Ουζμπέκο τενίστα, που προερχόταν από τα προκριματικά και μετά από μια ώρα και 35 λεπτά, πέρασε στον 2ο γύρο για 16η φορά στην καριέρα του.

Με σκορ 6-2, 6-4, 6-3, ο Φέντερερ "έκλεισε" το εισιτήριό του για την επόμενη φάση του Γαλλικού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τον Άρθουρ Ρίντερνεχ με 7-6(6), 6-1, 6-2.

Ο Ρότζερ σέρβιρε μαεστρικά κόντρα στο Νο204 της παγκόσμιας κατάταξης και με 52/65 κερδισμένους πόντους πίσω από το service του, δεν θα μπορούσε να απειληθεί από τον αντίπαλό του.

Δεν τον άφησε να φτάσει ούτε καν σε break point και με συνοπτικές διαδικασίες έφυγε με την πρόκριση από το Philippe Chatrier.

Εκμεταλλευόμενος 5/13 ευκαιρίες για break, ο Φέντερερ σέρβιρε οκτώ άσους και ολοκλήρωσε τον αγώνα με… μηδέν double faults, για να “καθαρίσει” τον Ιστόμιν σε χρόνο dt.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στις τελευταίες 13 παρουσίες του στο Roland Garros, ο Ελβετός είχε προκριθεί στον 2ο γύρο. Την Δευτέρα (31/5) έκανε το 14/14 και έδειξε, ότι με καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του, μπορεί να βρεθεί άνετα, στην 2η εβδομάδα αγώνων.