18 Μαΐ 2021

Ανοίξαμε και τους περιμένουμε - Της Τζένης Σουκαρά

 


* Eντάξει! Ανοίξαμε και τους περιμένουμε. 

Μπήκαμε στην τουριστική περίοδο ,χωρίς τουρίστα ακόμα αλλά όσο να ναι μια αισιοδοξία την πήραμε. Την πήρε και η κυβέρνηση γιατί έβλεπε το λαό από την κατάθλιψη να πέφτει στα χάπια. Και όχι τίποτα άλλο, μπέρδευε αυτό και τα λύματα. Και άσε μετά μην είχαμε περιπέτειες.

"Άρατε πύλας" είπε ο Κυριάκος και ξεχύθηκαν όλοι έξω! 

Η εικονική πραγματικότητα στο πιο ζωντανό ριάλιτυ.΄

Χάθηκε το μέτρο και η απόσταση στον πεζόδρομο της  Κολοκοτρώνη , η μάσκα έγινε περιβραχιόνιο και η ζωή με μιας χαλάρωσε, πλαδάρωσε, χύθηκε πάνω στα τραπέζια .

Ο αποχωρισμός από τα sms υπήρξε γρήγορος. 

Εδω που τα λέμε το sms καταπίεζε έντονα το ατίθασο του χαρακτήρα μας.

Καθίσαμε μέσα μήνες, θα καθόμασταν και έτη πολλά συναπτά, μπορώ να σου πω παρακολουθώντας Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη εναλλάξ αλλά τα SMS  δεν μπορέσαμε να το συγχωρήσουμε στους κυβερνώντες. 

Ίσως πρόδιδαν την κατάντια μας. "Πάω Σουπερ Μαρκετ" - "Παω σκύλο βόλτα"

Τέλος πάντων. Πέρασε και αυτό, έμεινε ο Πιερακάκης.

Ο Τσόρδας πάντως ανησυχεί γιατί έχει κάνει εμφάνιση μετάλλαξη στο κέντρο της Αθήνας, μελαχρινή, γεροδεμένη που ζαλίζει το σύμπαν εκεί στο Σύνταγμα. Ίσα που το είπε ίσα που το ακούσαμε.Λες τέτοια όταν περιμένεις επισκέψεις; 

Σε παρακαλώ! 

* Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Το υγειονομικό προσωπικό τα δίνει όλα.Μπράβο στο ΙΚΑ Κορίνθου για την άψογη οργάνωση, υπευθυνότητα, ευαισθησία. 

Η επιχείρηση "ελευθερία " πάει καλύτερα. Όχι καλά. Διότι κάποιοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον διάλογο με το DNA τους ..Ελπίζω κάποια στιγμή να του πάρουν τον αέρα και να ανοίξουν την πόρτα της διαφυγής. Έτσι! Να δεις το DNA να σου επιχειρηματολογεί κατόπιν πόσο μοναδικό έγινε μετά την πρόσμειξη .

* Μήνας Μάιος. Υπάρχει ανασφάλεια. 

Το καταλαβαίνω!

Όσο και αν παίζουν ξανά οι λυράρηδες το πεντοζάλη στον πρώτο τουρίστα και οι Κερκυραίοι τα δικά τους  στην άφιξη του  πρώτου αεροπλάνου από το εξωτερικό, τα εργασιακά είναι εδώ και  καίνε..

Τα πρωτόκολλα, τα καταπατημένα εργασιακά δικαιώματα, η νέα τάξη των εμβολιασμένων ,όλα αυτά και άλλο τόσα που θα δώσουν ραντεβού τον Σεπτέμβρη μαζί μας  ανησυχούν βαθύτατα την κοινωνία. 

Όσο και αν προσπαθούν να προβάλλουν πως τα νοητικά κύτταρα των εγκλείστων έχουν κυριολεκτικά χειραγωγηθεί από το  κάθε λογής survιvor και να αναδεικνύουν  τους πανηγυρισμούς και τους  παιάνες ενός πλήθους που δεν γνωρίζει ακριβώς τι πράττει και γιατί, τα μεγάλα θέματά μας είναι εδώ και έχουν ήδη βαλει πόδι στη ζωή μας. 

* Κατά τα άλλα η Ελλάδα πήρε την 2η θέση παγκοσμίως στις Γαλάζιες Σημαίες. Η Κορινθία έλαβε 9.

Όλη η ιστορία τελικά , δυο ναυαγοσώστες και 3 καμπίνες  που έφεραν την σημαία στην παραλία Καλαμια. Για το εάν μπορεί να συγκριθεί με άλλες είναι ένα θέμα και ένα ερώτημα. Ελπίζουμε να δεχτούμε ταπεινά την " επιτυχία " και να συνεχίσουμε την δουλειά .Να  μην αρχίσουμε το εφιαλτικό "τόπος να ζεις - τόπος να ρθεις "καθότι θα πρέπει να γίνουν πολλά προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα.

* Και ενώ εμείς πανηγυρίζουμε για τις 9 γαλάζιες σημαίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου μας διαφημίζει ως χειμερινό τουρισμό. Είναι και αυτό μέσα στα πολλά ευτράπελα που συνέβησαν αυτές τις ημέρες, διότι στο πεδίο τουρισμός ο κατήφορος δεν έχει τέλος. 

Να σου πω πως οι οιωνοί δεν ήταν και τόσο καλοί , αν δω σημειολογικά την έναρξη της εκδήλωσης. Τοπίο συννεφιασμένο εκεί στην Διώρυγα η οποία είναι κλειστή για τα πλοία μετά τις τεράστιες κατολισθήσεις .Τι συμβολισμό θέλει να δώσει ο σκηνοθέτης αγαπητέ μου; 

Δείξε το κιόσκι καλύτερα που είδα πως άνθισαν και οι γλάστρες! Να δώσουμε την ελπίδα!

Αντιθέτως με ρίχνεις σε δεύτερο ναυάγιο!

Το ράλλι Ακρόπολις ήταν μέσα στα ακλόνητα επιχειρήματα της Περιφέρειας για να καλέσει τον επίδοξο επισκέπτη στην Κορινθία. 

Και εμείς ενθυμούμεθα την πίκρα του δημάρχου Γκιώνη γιατί χάθηκε το Ράλλι από την Κορινθία και το Λουτράκι και το κέρδισε η Λαμία  και ο Μπακογιάννης που θα φέρει τα κρουαζιερόπλοια να κοιμήσει κόσμο. 

Για μια ακόμα φορά τολμώ να ομολογήσω πως κάτι ήξερε ο Γκιολής όταν εμείς κλαίγαμε για την ήττα μας  και  εκείνος πανηγύριζε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε το ράλλι στην χώρα!!

Οι απίθανες καταστάσεις συνεχίστηκαν στην βάρκα της κ. Καλογεροπουλου που κύρηττε την έναρξη του αλιευτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο.

Ετοιμάζομαι να την δω  πιλότο μόλις έχουμε εξελίξεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας!ΕΚΕΙ ακριβώς θα στοχεύσει φέτος και η Μυθική Πελοπόννησος στην ..απογείωση του νου! 

Για τον τουρισμό η γη του Πελοπα ξέρει και μόνη της να τα καταφέρνει. Σιγά μην περίμενε να την οδηγήσουν κάποιοι που ακόμα ψάχνουν να βρουν τι παραγει η Πελοπόννησος!!!

Μέσα στον ορυμαγδό ,γλίτωσαν τα ρόδια της Ερμιόνης!