11 Μαρ 2021

Κορωνοϊός: Κρίσιμες ημέρες για την Κορινθία- Τι περιμένουν να δουν οι γιατροί - Ποιο το πλάνο του Νοσοκομείου- Τι γίνεται με τους ιδιώτες γιατρούς

|


Της Τζένης Σουκαρά 

 Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Κορινθία και στην Κόρινθο, με τους γιατρούς να αναμένουν να δουν εάν αυτό που βιώνουμε τις ημέρες αυτές είναι η κορύφωση των κρουσμάτων (ανάμεσα στα 40 και τα 50 ημερησίως) ή όχι.


Οι  επόμενες 2 εβδομάδες του Μάρτη  μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την χώρα και την πορεία της πανδημίας αλλά σίγουρα η επόμενη είναι καθοριστική για την Κορινθία. 

Εάν τα κρούσματα παρουσιάσουν μέχρι και την επόμενη Τρίτη σταθερές τιμές όπως αυτές που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες , τότε θα πρέπει να αναμένουμε σταδιακή πτώση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, λόγω και του lock down. 

Για την ώρα το ΕΣΥ ασφυκτιά. 

Το νοσοκομείο Κορίνθου έχει ήδη 2 κλινικές covid19 που λειτουργούν,έχοντας θέσει σε πλήρη εφαρμογή το plan b.Ήδη αυτή την εβδομάδα οι ασθενείς που νοσηλεύονταν έφθασαν τους 50 με την ΜΕΘ να έχει καλύψει και τα 5 κρεβάτια της. Πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών.

 Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Κορίνθου ανοιχτές είναι και λειτουργούν πλήρως η παθολογική, η καρδιολογική και η Γυναικολογική κλινική. 

Οι άλλες κλινικές όπως : H χειρουργική, ουρολογική και ορθοπεδική έχουν ενωθεί σε έναν χώρο περίπου 35 κλινών. 

Οπωσδήποτε η πορεία των κρουσμάτων θα καθορίσει και την λειτουργία του Νοσοκομείου Κορίνθου που κατά κοινή ομολογία έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις από την αυταπάρνηση που δείχνει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε τόσο κρίσιμες στιγμές. 

Εάν αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα και επομένως χρειαστούν παραπάνω κρεβάτια για τη νοσηλεία περισσότερων ασθενών ενδεχομένως το νοσοκομείο μας προχωρήσει στο πλάνο της έκτακτης ανάγκης. Να γίνει Νοσοκομείο COVID19.

Τις επόμενες ημέρες επίσης θα πρέπει να δούμε ποια είναι η ανταπόκριση των ιδιωτικών γιατρών.

 Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει και επίσημο κάλεσμα του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρ. Μάλλου .Στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρξε ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών, σε αυτή την φάση το ρεπορτάζ μας λέει πως δεν είναι μεγάλη η ανταπόκρισή τους. 

Στο νοσοκομείο Κορίνθου πάντως ήδη εργάζεται ιδιωτικός ιατρός πνευμονολόγος από την Αθήνα και παθολόγος.