28 Φεβ 2021

Κοινό μέτωπο Νίκα - Καμπόσου στο θέμα των χυμοποιείων



Σε πλήρη ταύτιση με την θέση και στάση του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσου στο θέμα των χυμοποιείων αλλά και στις ενέργειες που ο δήμος έχει ακολουθήσει  είναι οι σημερινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. 
Ο Περιφερειάρχης τονίζοντας πως η ρύπανση και η μόλυνση του Αργολικού κόλπου είναι χωρίς προηγούμενο δήλωσε πως "οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι χυμοποιοί με τον δήμο Άργους πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούνται ο δήμος πρέπει άμεσα να καταγγείλει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει."

Ο Π. Νίκας έκανε σαφές πως η Περιφέρεια δίνει πρώτη προτεραιότητα στα ζητήματα περιβάλλοντος και γι αυτό ξεκαθάρισε πως " θα προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, δηλαδή, να ανακαλέσει τις άδειες τους."

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι  δράσεις του τελευταίου 2ημέρου των χυμοποιείων που δεν δέχονταν πορτοκάλια από τους παραγωγούς, κίνηση που στόχευε να αποτελέσει μοχλός πίεσης προς τους αγρότες, στον δήμο και στην Περιφέρεια, πέφτουν στο κενό από την στιγμή που η Πολιτεία (δήμος και Περιφέρεια) κινούνται συντεταγμένα και έχουν κοινή γραμμή πλεύσης στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

"Λυπάμαι που δημιουργείται αναταραχή όμως το πρώτο μας μέλημα είναι το περιβάλλον, είναι η τήρηση του νόμου, και είναι προφανές ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση" κατέληξε.