20 Νοε 2020

Πλήρης αποδόμηση Νίκα από τον Καμπόσο και ολική ρήξη για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ


Tην πλήρη αποδόμηση των όσων έχει πράξει μέχρι σήμερα, δηλώσει και δεσμευθεί ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας
για το θέμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ .. επιχείρησε σήμερα με ηχηρό τρόπο  ο πρόεδρος της ΠΕΔ  Δημήτρης Καμπόσος κατά την συνέντευξη τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ.

Αφορμή για την "μετωπική Καμπόσου" αποτέλεσε η γραπτή δήλωση του Περιφερειάρχη μετά την ΓΣ της Πελοποννησος ΑΕ , όπου Περιφέρεια και ΠΕΔ έχουν το 50% έκαστη, πως   «δεν υπάρχει πλέον περιθώριο συνεννόησης με την ΠΕΔ».

Η φράση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που αποφασίστηκαν χθες κατά τη ΓΣ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Κατά  την χθεσινή συνεδρίαση της ΓΣ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ παρουσία του κ. Καμπόσου (ΠΕΔ) και του κ. Χρ. Λαμπρόπουλου (Περιφέρεια)ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκαν  , όπως προκύπτει από τις έγγραφες θέσεις τους που κατέθεσαν στα πρακτικά οι μέτοχοι, κατόπιν εισηγήσεως του κ. Καμπόσου,  τα εξής:

* η  διενέργεια διαχειριστικού - εξονυχιστικού ελέγχου ο οποίος θα δείξει τα τυχόν λειτουργικά λάθη, αμέλειες ή οτιδήποτε άλλο από την μέχρι τώρα λειτουργία της Εταιρείας. (για το χρονικό διάστημα από το 2015 έως σήμερα και με έμφαση στις συναφθείσες προγραμματικές συμβάσεις και την εκκαθάριση αυτών στο έτος 2019).

* Μετά το πέρας του περαιτέρω ελέγχου η ΠΕΔ, αφού συγκληθεί σε ΔΣ, θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών ενεργειών. 

* Για τη διενέργεια του παραπάνω ελέγχου ορίστηκε ο Ορκωτός Λογιστής, Μέλος του Σ.Ο.Ε.Λ., κ. Δρόσος Δημήτριος και για τον σκοπό αυτό ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ» πήρε την εντολή της ΓΣ να ενεργήσει τα δέοντα για τη σύναψη της σχετικής σύμβασης.

* Κατά την διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες της Εταιρείας.

"Από πού έβγαλε αυτή την ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης; Ενημέρωσε το Περιφερειακό συμβούλιο; Η λειτουργεί εν λευκώ ; Του έχει δώσει ο κ. Δέδες και οι υπόλοι την εν λευκώ συγκατάθεσή τους;"αναρωτήθηκε ο δήμαρχος. 

Ο κ. Καμπόσος ισχυρίστηκε ότι ο Περιφερειάρχης εξευτελίζει τον Αντιπεριφερειάρχη του,μετά από την χθεσινοβραδινή του δήλωση 

"Στήθηκε ένα πανηγύρι για να αρπάξουν τις μετοχές από τους δημάρχους.Μόλις είπαμ επως θα κάνουμε εξωνυχιστικό διαχειριστικό έλεγχο να δούμε τι τακάνατε κύριοι αυτά τα λεφτά που λέτε πως λείπουν και τα ζητάτε από εμάς, όταν εσείς λειτουργούσατε την εταιρεία, όταν δικός σας ήταν ο πρόεδρος, γιατί μας πετάτε λοιπόν το μπαλάκι και μας ζητάτε λεφτά; Για να μας αρπάξετε τις μετοχές.Γιατί δεν το λέτε; Και μετά λες κ. Νίκα πως θα πας στη Μεσσηνία ..Γιατί δεν το λες; Η εντιμότητα είναι πάνω από όλα. Σου απαγορεύει κανένας να κάνεις εταιρείες άλλες; όχι.Σου απαγορεύει κανείς να πας αλλού και να δώσεις προγραμματικές σου και να μην σε βλέπει και κανένας γιατί θα είσαι μόνος σου;Κανείς!Το τι θα κάνει η Περιφέρεια είναι άλλος λογαριασμός. Το αν θα σε ελέγξει η αντιπολίτευσή σου ..Εγώ δεν έχω καμία διάθεση να σε ελέγξω!Δεν είμαι αντιπολίτευσή σου εγώ!ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΤΕ!" είπε με νόημα ο δήμαρχος θέλοντας ταυτόχρονα να αφήσει πολιτικό υπονοούμενο για το μέλλον ανάμεσα στους δυο άντρες και να πυροδοτήσει συνάμα τα σενάρια που το θέλουν να ενδιαφέρεται για τα περιφερειακά πράγματα. 

Ο κ. Καμπόσος νωρίτερα είχε αποστείλει στα ΜΜΕ δελτίο με τις θέσεις που και οι δυο ΟΤΑ εξέφρασαν κατά την συνεδρίαση της ΓΣ της εταιρείας αλλά και την ομόφωνη απόφασή τους.

"Λυπάμαι διότι δεν πίστευα ότι αυτός ήταν ο Παναγιώτης Νίκας. Ο άνθρωπος που στήριξα στις εκλογές για να γίνει Περιφερειάρχης. Λυπάμαι να προσπαθείς να ρίξεις άδικο στον Πρόεδρο της ΠΕΔ όταν ξέρεις πολύ καλά την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.»