2 Οκτ 2020

Να γραφτεί στα πρακτικά!- Της Τζένης Σουκαρά



Δεν ξέρω, έχει  πιεί η χώρα και τρικλάει ή  ο καιρός είναι ολίγον ασταθής και μεθυσμένος;  Την ώρα που καλωσόριζα τον Οκτώβρη προσπαθούσα να φανταστώ πώς θα τον αποχαιρετήσω. Είναι κόντρα ρόλος αυτός.
Με το καλημέρα τα κρούσματα.. έσκασαν στο κέντρο της Πόλης μας, έκλεισαν οι υπηρεσίες, ξεκίνησαν τα τεστ , μπήκε ο κορωνοϊός στον Μητροπολιτικό μας Ναό και μας έκανε να νιώσουμε κάπως αμήχανα.
Άρχισαν οι ντόπιες γνωματεύσεις, πού εβρίσκονταν, αυτοί που νόσησαν,  την ώρα που έπιασαν τον ιό, τι χρώμα είχαν, πώς λέγονται και τώρα πού είναι;Mια σύγχρονη μαυρόασπρη της Φίνος Φιλμ με διαχρονικό το ελληνικό κοινωνικό ταπεραμέντο.Δεν φταίει ο ιός, η ατομική ανευθυνότης ευθύνεται, δεν φταίει ο Κυριάκος η μάσκα του Θεοδωρικάκου ευθύνεται, δεν ευθύνεται ο ιός που έχει βγει σεργιάνι, ο μετανάστης να μην βγει και γίνουμε αμερικαν μπαρ! 
 Μπορέσαμε βεβαίως να μπούμε και  στην θέση του Αθηναίου που και κρούσματα έχει, και μετρό πρέπει να πάρει γιατί δεν μπορεί αλλιώς να πάει στην δουλειά του, και του κορωνοσυνωστισμού γίνεται στους σταθμούς, και ένα ποτό αν  δώσεις σε όλους εκεί  και τους βγάλεις φωτογραφία μπορείς και να πεις πως είναι ένα ακόμα πριβέ πάρτυ στην Αθήνα των κορωνοκρουσμάτων.
Και οι γιατροί είναι μονίμως προβληματισμένοι, και ο πρωθυπουργός μονίμως τσαντισμένος.. Το ίδιο και ο Τσιόδρας αλλά δεν το κάνω θέμα, δεν με ενδιαφέρει αν εντάσσεται στην επικοινωνία του κορωνοιού, έχουμε πια γκρεμίσει τους τύπους και το σαβουάρ βίβρ.Ξέρω ποιος φταίει ,θέλω να ξέρω πώς θα γλυτώσω.
Και τα μέτρα ξεδιπλώνονται και ξαναμαζεύονται. Και τα περίπτερα μετά τις 12 γίνονται παράνομα, και η ποτοαπαγόρευση γίνεται must και η μπριζόλα όπως όλα δείχνουν μετά τις 10 το βράδυ θα δείχνει σαν μια περιθωριακή καμπαρετζού.
Οι μάσκες για τα σχολεία πάνε και έρχονται και επιμένουν στα μέτρα του υδροκεφαλισμού, οι μαθητές έχουν βγει στους δρόμους και προσθέτουν αιτήματα πάνω στην ώρα που η Υπουργός τους έφτιαχνε ..τυρόπιτες. 
Οι νέοι που πρέπει να ακουστούν σε μια τέτοια εποχή που όλα φθίνουν, υγεία, περιβάλλον, εργασία , που  η υπαρξιακή ανασφάλεια έρχεται να  εποπτεύσει, να κυριεύσει και να κυριευθεί. ..
Η υπουργός Παιδείας και πολλοί συνάδελφοί της αντί να σκύψουν να ακούσουν τους υπόγειους θορύβους και τους κραδασμούς, ωσαν καρικατούρες μιας άλλης εποχής μιλούν  για τεντιμποϊσμό και μου φαντάζει η ταινία του Δαλιανίδη πιο πρόσφατη από αυτές τις δηλώσεις, αυτών των προσώπων με αυτό το ύφος. Πού βρέθηκαν τόσοι πολλοί;