Και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης αναφερόμενος στην απόφαση να γίνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας -νοσοκομείο covid-19 - μίλησε για μια πρόχειρη απόφαση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού υπάρχουν...
σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε στην δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή του Δ. Μανιατάκου ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί όχι μόνο ως covid 19 νοσοκομείο, αλλά και ως ένα νοσοκομείο που εφημερεύει αφού οι σημαντικές ελλείψεις του δεν καλύφθηκαν το 6μηνο της πανδημίας.
Μάλιστα ο κ. Τζωρτζίνης θέλοντας να υπογραμμίσει το μέγεθος των προβλημάτων που υπάρχουν – λόγω έλλειψης προσωπικού – πρόσθεσε ότι «οι παθολόγοι έχουν ελεύθερες εφημερίες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφημερία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες του Αυγούστου. Είναι λίγοι και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες, δηλώνοντας αδυναμία και κόπωση, πράγμα που από μόνο του καθιστά το νοσοκομείο ενδεχομένως μη ασφαλές»!
Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο οι πνευμονολόγοι είναι τρεις εκ των οποίων ο ένας κάνει εγκλιματισμό και οι δύο είναι υπό συνταξιοδότηση, είπε ο κ. Τζωρτζίνης. Επιπλέον υπάρχει Μονάδα Εντατικής στην οποία είναι τέσσερις γιατροί, εκ των οποίων ο ένας είναι Γενικός Ιατρός, ενώ πρόσθεσε, πως δεν υπάρχει στο νοσοκομείο λοιμωξιολόγος!
Ο κ. Τζωρτζίνης δήλωσε στην συνέχεια – απαντώντας σε σχετικό ερώτημα – πως δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι λόγοι, που οδήγησαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο να προτείνει την μετατροπή του σε νοσοκομείο για covid-19. Παράλληλα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας αναφερόμενος στο «κλίμα» που επικρατεί μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι γιατροί έχουν αντιδράσει και είναι στα κάγκελα στο νοσοκομείο», ενώ γνωστοποίησε πως θα γίνει μια συνάντηση την προσεχή Παρασκευή (21/08) στον χώρο του νοσοκομείου, όπου θα κληθούν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου. Ο κ. Τζωρτζίνης σχολίασε στην συνέχεια: «Το να πάρει κάποιο νοσοκομείο “προαγωγή” αυτό είναι προς τιμή του, αλλά η “προαγωγή” μπορεί να είναι καταστροφή. Για να πάρουμε “προαγωγή” θα πρέπει να έχουμε και τα απαραίτητα, για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο». Τέλος ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας αναρωτήθηκε εμφανώς προβληματισμένος το «πως μπορεί να κάνει κάποιος ένα νοσοκομείο για covid-19, όταν δεν διαθέτει καν λοιμωξιολόγο» τονίζοντας ότι ο covid-19 απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και δεν παλεύεται με προχειρότητες και προσωπικό που «θα» μάθει στην πορεία!