Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης, να αποσύρει το νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις και να φέρει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο, που κάνει τις διαδηλώσεις υποχρεωτικές.
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, οι διαδηλώσεις είναι υποχρεωτικές και, αν δεν γίνεται διαδήλωση, η Αστυνομία έχει το δικαίωμα, να μπαίνει στα σπίτια των πολιτών και να τους βγάζει στον δρόμο, για να διαδηλώσουν.
Αν οι πολίτες αρνηθούν να διαδηλώσουν, θα συλλαμβάνονται και θα φυλακίζονται, χωρίς να περάσουν από δίκη.
Το νέο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων, που θεωρούν αντισυνταγματικό, να είναι υποχρεωτικό το να διαδηλώνεις.
Χτες, τα άλλα κόμματα διαμαρτύρονταν για το κυβερνητικό νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις, σήμερα διαμαρτύρονται, επειδή η κυβέρνηση κάνει τις διαδηλώσεις υποχρεωτικές. Πλήρης άρνηση.
Οπωσδήποτε, ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση της κυβέρνησης να κάνει τις διαδηλώσεις υποχρεωτικές, γιατί, με αυτό τον τρόπο, όποιος θέλει να αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική, δεν θα διαδηλώνει.
Μάλιστα, η κίνηση της κυβέρνησης έρχεται μια μέρα μετά από την διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας υπέρ των διαδηλώσεων.
Δηλαδή, στην Ελλάδα, μεταξύ των άλλων, έχει γίνει και διαδήλωση υπέρ των διαδηλώσεων.
Εν τω μεταξύ, δεν μπορείς να καταλάβεις, γιατί γίνεται αυτός ο χαμός για τις διαδηλώσεις, αφού οι διαδηλώσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Φάγαμε κατακέφαλα τέσσερα Μνημόνια, διαδηλώνοντας αβέρτα.
Αν δεν διαδηλώναμε, πόσα Μνημόνια θα είχαμε φάει; Δέκα;
Χώρια που, μετά το δημοψήφισμα του 2015, οι διαδηλώσεις έμοιαζαν, να αφορούν μόνο τους συνδικαλιστές και το ΠΑΜΕ.
Βέβαια, αν κόψεις από το ΚΚΕ τις πορείες (οι απεργίες κόπηκαν, γιατί εξαφανίστηκαν οι δουλειές), δεν θα έχει λόγο ύπαρξης, αφού αργούν να ωριμάσουν οι ρημάδες οι συνθήκες, γιατί όλα πάνε υπέροχα και οι προλετάριοι τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Οι διαδηλώσεις (από μόνες τους) δεν έχουν κανένα νόημα. Χρειάζονται και παράλληλες δράσεις, πιο αποτελεσματικές.
Η μόνη λύση είναι, να απαγορεύσει η κυβέρνηση την στάση πληρωμών, μπας και οι Έλληνες (από αντίδραση) κάνουν μια στάση πληρωμών και τότε θα δείτε, πώς θα φτιάξουν όλα αμέσως.
(Μου αρέσουν αυτοί που λένε, πως το νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, είναι αντισυνταγματικό. Γιατί όλα τα υπόλοιπα που έχουν γίνει στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2010, ήταν απόλυτα συνταγματικά.)
ΠΗΓΗ: pitsirikos.net