13 Ιουν 2020

Πήρε αποφάσεις η Φώφη...


Για την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την Τετάρτη, για μία εφ΄όλης της ύλης συζήτηση, απάντησε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ, τονίζοντας «πως δεν...


το είπε ακριβώς έτσι ο κ. Τσίπρας», αλλά όπως και νά 'χει, το κόμμα της «γνωρίζει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει ούτε φυσικά και ο κ. Τσίπρας» απορρίπτοντας τη συνεργασία θυμίζοντας «την κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου». Η Φώφη Γεννηματά διαβεβαίωσε, πως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του όσο και αν Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν το επιθυμούν».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σε άλλο σημείο της παρέμβασής της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επισήμανε, πως δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Τουρκία έχει μια αναθεωρητική στρατηγική σε σχέση με τις συνθήκες και θέλει να ενισχύσει το γεωγραφικό της ρόλο, για να γίνει μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη. Η κυρία Γεννήματα τόνισε, πως η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει σε κινήσεις τακτικής και θα πρέπει να βάλει τους εταίρους της και τον διεθνή παράγοντα μπροστά στις ευθύνες τους.

Η Φώφη Γεννήματα άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, γιατί αποφεύγει, όπως, είπε να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αν και η ίδια του το έχει ζητήσει επανειλημμένως, και διεμήνυσε στον κ. Μητσοτάκη, πως, κανείς δεν του έχει δώσει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά ζητήματα.

Για το ζήτημα της πανδημίας η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε, πως η χώρα μας δεν αντέχει νέο lockdown για την οικονομία της αλλά και για την κοινωνία. Υπεραμύνθηκε του προγράμματος που έχει εκπονήσει το κόμμα της και εξήγησε, πως είναι ένα κοστολογημένο ενδιάμεσο πρόγραμμα με συγκεκριμένους πόρους, που δίνει τη δυνατότητα στήριξης 1 εκατομμύριου θέσεων εργασίας, χωρίς οι εργαζόμενοι να υποχρεωθούν να δουλεύουν μόνο 15 μέρες το μήνα, όπως έχει προτείνει η κυβέρνηση.

Η Φώφη Γεννήματα αναφέρθηκε σε ένα πλαίσιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα περιλαμβάνει ΦΠΑ 6% στην εστίαση, μηδενική προκαταβολή για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και στο 50% για τις υπόλοιπες...