15 Ιαν 2020

Τα εν Οίκω στον Δήμο - Της Τζένης Σουκαρά


- Στην καρδιά του Γενάρη.
Λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το πρόσωπο  που θα στηρίξει για την  Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Η αλήθεια είναι πως ,όταν βρίσκομαι στην αναμονή διαγγέλματος,μάλλον εξ επαγγέλματος,  περιμένω κάτι
δυσάρεστο ,μια αναγγελία δύσκολη ή ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός .
Στα 2020 και μετά τον ατυχή διαλογισμό του Μετσόβου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της δικαστικού  κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου . Απο εδώ και στο εξής η ζωή θα κυλήσει με λυμένο "τον γρίφο".Έναν γρίφο που ούτως ή άλλως δεν αλλάζει κάτι στον ρου της πολιτικής μας πραγματικότητας. 

-Στις μέρες της "κανονικότητας" επανασυστήνεται τον Γενάρη το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που καταργήθηκε τον Ιούλιο, γιατί έτσι θέλει.
Η κρίση του μεταναστευτικού καταπίνει υπουργούς .Μέχρι και ο Χρυσοχοίδης  σκιάχτηκε.Την  κρίση του μεταναστευτικού μπορείς και να την αντιληφθείς μεταφορικά εαν παρατηρήσεις το πανικόβλητο ύφος του νέου αρμοδίου υπουργού κ. Μηταράκη. 

-Στα καθ' ημάς, έσπευσε ο Παναγιώτης Νίκας στον φλεγόμενο χώρο απορριμμάτων ανακύκλωσης στο Μπολάτι
Με  θεατρικό ύφος και φωνή στεντόρια , και με φόντο τους καπνούς, ο κ. Νίκας φώναζε με τραγικότητα :"Aυτή την κατάσταση παρέλαβα!Βρωμάει η Πελοπόννησος!".

Ο Περιφερειάρχης δηλαδή ομιλούσε σαν ήταν καινούργιος στα πράγματα! Μπορεί να έμοιαζε και έκπληκτος! 

Όμως ο κ. Νίκας είναι πολύ - πολύ παλιός. 
13 χρόνια στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (διετέλεσε και αντινομάρχης) και άλλα τόσα περίπου δήμαρχος Καλαμάτας, της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου.
Επομένως γνωρίζει πάρα πολύ καλά την κατάσταση, τις συνολικές  αλλά και τις προσωπικές του ευθύνες.
Και τις γνωρίζει  γιατί ΤΩΡΑ ως περιφερειάρχης  ζητά πρωτίστως βοήθεια απο τους δημάρχους .
Και εκείνος ως δήμαρχος αντίκριζε τις φωτιές στην Μαραθόλακα ..Και παρ' όλα αυτά άφηνε να γίνει τεράστιο πολιτικό παιχνίδι με τα απορρίμματα της Πελοποννήσου . 
Γράφω έτσι διότι δεν περίμενα να εκμεταλλευθεί  την δύσκολη ώρα ενός επιχειρηματία αλλά και την επιβάρυνση μιας περιοχής και των κατοίκων της. 

Νομίζω πως το θέατρο με την υπόθεση των σκουπιδιών να πάψει. Καλό είναι τώρα όλοι να συνεργαστούν.

- Στον απόηχο της επιτυχημένης εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας ..
Άκουσα τα παράπονα του κ. Σωτήρη Μουρίκη , αντιπολίτευση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου και διευθύνοντα σύμβουλο στην Αναπτυξιακή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Δεν υπήρξε συνεδρίαση για να αποφασίσει το ΔΣ για το πού θα γινόταν η εκδήλωση,είπε, αλλά ωραία ήταν. 
Δεν είχε ληφθεί απόφαση για τους επιχειρηματίες,  που θα βραβεύονταν, είπε, αλλά είναι άξιοι και επιτυχημένοι ..
Δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το Επιμελητήριο συνεχώς φθίνει, επεσήμανε. 
Κανείς όμως δεν θύμισε στον κ. Μουρίκη,  πως ο Περιφερειάρχης - ο πολιτικός του προιστάμενος - έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιτσάκη και του ευχήθηκε να συνεχίσει...... αυτή την καλή πορεία
Τώρα εγώ τι να υποθέσω;


-Εξαίρετη η παρουσία της   κ. Άννας Κοντονή η οποία κατά την διάρκεια της βράβευσής της είπε πως "ένα βραβείο σημαίνει ανάληψη περισσότερων ευθυνών" και απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης συμπλήρωσε "Κι εσείς που διακριθήκατε στις πρόσφατες εκλογές,αναλάβατε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας" Ευχόμενη να βγάλουν την αποστολή τους εις πέρας κάνοντας το καλύτερο.