28 Ιαν 2020

Περιφερειακό Συμβούλιο: Αντέγραψαν το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας;


Άλλη μια συνεδρίαση που κυριάρχησαν οι εντάσεις ήταν η χθεσινή του Περιφερειακού συμβουλίου, κυρίως για το θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.
Η κατάσταση έγινε έκρυθμη, όταν η Ντίνα Νικολάκου κατηγόρησε...
ευθέως την περιφερειακή αρχή για αντιγραφή του προγράμματος που παρουσίασε απο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κάνοντας λόγο για πολιτική απάτη και ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα αυτή η ντροπή. 

"Να αποσυρθεί άμεσα αυτή η ντροπή! Μην κοροϊδεύετε τα μέλη του ΠεΣυ και τους επιχειρηματίες τουρισμού. Η Μακεδονία πλήρωσε μια εταιρεία, για να βγάλει αυτόν τον στρατηγικό της σχεδιασμό και εμείς το πήραμε και το φέραμε σαν δικό μας. Αυτό δεν είναι σωστό.
Να ζητήσετε συγνώμη από το σώμα για την κακή αντιγραφή και αυτό το κατάπτυστο κείμενο.Το πρόγραμμα αυτό που φέρατε δεν πρόκειται να περάσει (όσο πολιτικό μέσον και αν βάλετε, ακόμα και τον ίδιο τον Υπουργό), γιατί δεν έχετε κάνει απολογισμό" είπε η κ. Νικολάκου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας στην παρέμβασή του έκανε λόγο για άδικη επίθεση από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, δηλώνοντας: "Δεν έχω ποτέ χρησιμοποιήσει την μέθοδο του εντυπωσιασμού. Το κείμενο που συντάχθηκε από 6-7 υπαλλήλους της Περιφέρειας και είναι γεμάτο με την Πελοπόννησο. Παρακαλώ τους πολίτες να το διαβάσουν (γιατί θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο) και να καταλάβουν το άδικο αυτής της επίθεσης."

Ο κ. Δέδες είπε, πως "Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με την συνέχεια της πολιτικής που ασκήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.  Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει, πως έχετε επιχειρήσει μια τομή, έστω και σαν συνέχεια του προηγούμενου προγράμματος. "

Ο κ. Γόντικας είπε, πως αυτός είναι ο απολογισμός των 9 ετών της προηγούμενης περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης.

Η κ. Λυμπεροπούλου  τόνισε, πως δεν διάβασε πουθενά να αναφέρεται ο όρος βιώσιμος ή αειφόρος τουρισμός. Δεν είναι δυνατόν, το 2020 να μην μιλάμε για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αυτή που απαιτεί την συμμετοχή όλων καθώς και ισχυρή πολιτική ηγεσία.

Στην τοποθέτησή του ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης επέμεινε στο θέμα της αντιγραφής του προγράμματος που έθεσε η κα.Νικολάκου, τονίζοντας πως περίμενε μια παραδοχή για το copy-paste από την Περιφερειακή Αρχή. 

"Μην τολμήσετε, να πειράξετε το brand name. Δεν μπορείτε να το κάνετε. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων", ανέφερε ο κ.Τατούλης ..