13 Ιαν 2020

Τα συγχαρητήρια όλων στον Πιτσάκη - Της Τζένης Σουκαρά


Κέρδισε τις εντυπώσεις
ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης , όπως σημειώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας ,όσον αφορά την άρτια οργανωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας χθες, αλλά και για τα όσα είπε τα σχετικά με τις επόμενες πρωτοβουλίες του .


Οι βραβευθέντες επιχειρηματίες ήταν αναμφίβολα επιτυχημένοι και ξεχωριστοί στο είδος τους και κυρίως έδωσαν μια αίσθηση αισιοδοξίας , που δεν το έδωσε κανένας πολιτικός. 
Χθες οι επιχειρηματιες μικροί και μεγαλοι, παλαιοί και νέοι, τολμηροί και συνεχιστές της παράδοσης ήταν αυτοί που έκαναν και τους πολιτικούς να ομολογήσουν πως στην Ελλάδα της βαθύτατης κρίσης,στην Κορινθία,υπήρξαν κάποιοι ευφυείς και τολμηροί άνθρωποι που δεν έφυγαν για το εξωτερικό , αλλά πέτυχαν στην πατρίδα τους και εξελίχθηκαν.
Η βράβευση αυτών των επιχειρηματιών που ξεκίνησε ο Πιτσάκης και έγινε θεσμός, είναι η έμπρακτη κίνηση εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Κορινθίας .
Είναι η αυτονομία του επιχειρείν που έκανε και τον υπουργό Σκυλακάκη να παραδεχθεί πως πρέπει να γίνει αποδεκτό το αίτημα του προέδρου για ανεξάρτητο επιμελητήριο, τον θεσμό που εκπροσωπεί την επιχειρηματικότητα και όχι τον κρατισμό. 
Ο Πιτσάκης ένωσε αντιλήψεις χθες και ιδεολογίες. 
Ήταν όλοι εκεί. 
Έδειξε πως η νέα δεκαετία βρίσκει το Επιμελητήριο να επιδιώκει όχι μόνο την εξωστρέφεια αλλά την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. 
Την εξαιρετική του δουλειά κυρίως στον τομέα αξιοποίησης προγραμμάτων εξήρε ο υπουργός Χρίστος Δήμας , ενώ ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εμφανώς σαστισμένος με όλο αυτό που συνέβαινε χθες στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο δίνοντας τα θερμά του συγχαρητήρια τον κάλεσε να συνεχίσει αυτή την καλή πορεία που έχει. 
Αποτελεί παράδειγμα η Κορινθία για το επιχειρείν είπε ο Περιφερειάρχης διότι στα χρόνια της κρίσης υπήρξε πρόοδος ,υπήρξε αντοχή, και έγινα βήματα. 
Νομίζω πως μετά απο το χθεσινό , τις παρουσίες και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις που έγιναν είναι πολύ δύσκολο πλέον να διαταραχθεί η πρωτοκαθεδρία Πιτσάκη στις συνειδήσεις του επιχειρηματικού αλλά και του πολιτικού κόσμου.