20 Δεκ 2019

Στα πρόθυρα της αυτοδιοικητικής "κατινιάς"


Αν παρατηρήσει κανείς τι γίνεται με τους αιρετούς  σε όλη την Πελοπόννησο με αφορμή τα τεχνικά προγράμματα, τα έργα και τις δεσμεύσεις, θα καταγράψει τόμους ολόκληρους ..


Πρώτον γιατί οι πρώην δεν μπορούν να συνηθίσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και δημιουργούν προβλήματα. Ίσως στα βαθύτερα του μυαλού τους να  σκέπτονται πως ο εχθρός υποκύψει και τους παραχωρήσει την θέση βλέποντας τα αδιέξοδα. 
Και μέχρι να συμβεί αυτό έχουν ορκιστεί να κάνουν τον βίο αβίωτο τον διαδόχων τους. 
Αν δε, έχουν ταλαιπωρηθεί και στις εκλογές με κατηγορίες και σπίλωση υπολήψεων , τότε τουλάχιστον ο πρώτος χρόνος για τους νέους δημάρχους και Περιφερειάρχη θα είναι οδυνηρός. 

Απο την άλλη, και οι νεώτεροι δεν ξεφεύγουν απο τις κλισέ συμπεριφορές.. και δεν προσπερνούν την αυτοδιοικητική ¨κατινιά"!
Αν έχουν πάρει την δημαρχία μετά απο χρόνιο αγώνα, τότε η κατηφόρα είναι μεγάλη!

Έχεις 4 μήνες στα πράγματα και λες πως τα έργα που ανακοινώνεις είναι δικά σου! 
Πώς να μην ανέβει στα έδρανα ο προκάτοχός σου;

Δείξε λίγο μεγαλείο! Αφού στην τελική, στην εποχή την δική σου θα γίνουν, πώς δηλώνεις τώρα που παραλαμβάνεις και μόνο, την δική σου συμμετοχή; 

Υπάρχει και άλλη μια κατηγορία όμως.Κάποιων πρωτοεμφανιζόμενων, που έχασαν, και που συνεχίζουν ακόμα τον προεκλογικό αγώνα απαιτώντας να δυναμιτίσουν το κλίμα. 
Αυτοί λόγω άγνοιας τρέχουν με χίλια στον τοίχο.


Εαν κάποιος ειδικός προσπαθήσει να αναλύσει και να δημοσιοποιήσει την ψυχοσύνθεση όλων αυτών , συν εκείνων που έχασαν αντιπεριφέρειες και αντιδημαρχίες ,τότε θα αντιληφθεί τους λόγους που  η θεσμική  πυραμίδα της χώρας μπατάρει, αφού όλοι λαμβάνουν εν προκειμένω την αυτοδιοίκηση ως δικό τους τσιφλίκι. 

Συμβούλια  διακόπτονται, οι γροθιές απευθύνονται για την ώρα στα έδρανα και η φρασεολογία  ξεπηδά απο τα υπόγεια..Στον πρώτο και δεύτερο βαθμό.  
Αυτό είναι το σκηνικό του τελευταίου διαστήματος.


Γι αυτό παρακολουθούμε  υστερικές καταστάσεις. Με τους πρώην να έχουν δανειστεί το βλέμμα του αείμνηστου Καλογήρου, στην " Λόλα" και τους νυν να δηλώνουν πως εκείνοι πλέον είναι η "αρχή" με ύφος Κούρκουλου διεκδικητή. 

Και να ήσουν Κούρκουλος θα σε ήξερε όλη η γειτονιά..Ευθύνη σου είναι, νεοεκλεγμένε, όχι να κάνεις χατίρια αμέσως, αλλά να φέρεις την ηρεμία και να εμπνεύσεις τη νέα εποχή που υποτίθεται πρεσβεύεις.

Αλλιώς  δεν γίνεται δουλειά .'Δημιουργείται νέα φάμπρικα, αμέσως μετά τις εκλογές.

Και αυτή η φάμπρικα είναι μόνο τροχοπέδη για την πρόοδο.
Ας το προσέξουν οι πρωταγωνιστές γιατί κανείς πλέον δεν θα ξεφύγει απο το στόχαστρο της κριτικής.