16 Δεκ 2019

Συμβαίνουν και αυτά - Της Τζένης Σουκαρά


- Ο Κώστας Σημίτης βγήκε μπροστά για τα εθνικά μας θέματα. Έτσι είναι. Όταν έχεις καταγράψει τις τεράστιες επιτυχίες των Ιμίων και της παράδοσης Οτσαλάν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο, ως ο αλάθητος.


   - Ο Αλέκος Πνευματικός "ξέφυγε" στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Τίποτα δεν τον δικαιολογεί για το επίπεδο, που πλέον έριξε στον απόπατο. Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μπορεί και να μην είχε συμβεί αυτό, αν ο πρόεδρος έκανε καλύτερα την δουλειά του. 
Οι διακοπές και τα ευφυολογήματα θα πρέπει να εκλείψουν, διότι αντί να ομαλοποιούν καταστάσεις φέρνουν εκνευρισμό. Και αν ο πρόεδρος δεν το μπορεί, πρέπει να του το πει ο δήμαρχος, για να το μπορέσει. Και νομίζω πως έχει αργήσει ήδη. Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε συνεδριάσεις "φαρσοκωμωδίας". Με ευθύνη όλων. 

  - Όλο και περισσότερο, αν και ανεπισήμως, ακούγεται από φιλοκυβερνητικά χείλη η λέξη «συνεκμετάλλευση» για το Αιγαίο. Προφανώς το σχέδιο λέει, ότι ο Άδωνις θα μπει στην Πόλη καβάλα στ’ άλογο, θα πάρει τον Τούρκο ομόλογό του και θα ξεχυθούν με ένα γεωτρύπανο στην πλάτη στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

  - Πάντως οι σχέσεις των πρώην αυτοδιοικητικών με τους νυν ακόμα δεν λένε να ομαλοποιηθούν. Στην Ερμιόνη ο πρώην έβγαζε και φωτογραφίες το φορτηγό του δήμου με τα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην φυλακή υπάλληλοι και δήμαρχος.

  - Στην Κόρινθο ο πρώην κοινοποιούσε το βιντεάκι του Μουτσινά για το δέντρο. Θα μου πεις, το αγγελάκι που το πρωί γίνεται πτηνό, δεν είναι και ότι καλαίσθητο υπάρχει, αλλά κρατήσου! Για τα μάτια, για την θέση, για την ψήφο των 13 ετών.


  - Ο Διονύσης Σαββόπουλος δήλωσε, ότι μεταξύ άλλων εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή ντύνεται καλά. Μην αμελήσουμε στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουμε μόδιστρο, ώστε να έχουμε σίγουρο το άλμα προς την κανονικότητα.

  - Και που λες, επισκέφθηκα τον ζωντανό μύθο, τον Σταμάτη Κραουνάκη και είδα πώς συμβαίνει με ένα φουλάρι γίνεται, να γεμίζει όλη η ατμόσφαιρα με χάρη και μαγεία. 
Στην υγειά των ανένταχτων!

  - Πλησιάζουν Χριστούγεννα και η Αδειμάντου με τους κάδους του πεζοδρομίου και την μπίχλα να βρίσκεται στον έβδομο όροφο δηλ. ταράτσα, εξακολουθεί να έχει τον δικό της Θεό..του οποίου το όνομα δεν ξέρουμε. Θα ευαισθητοποιηθεί κανείς;