23 Νοε 2019

Βλ. Τσιώτος :"Η Περιφέρεια να επιληφθεί άμεσα και αποτελεσματικά στους καθαρισμούς των ρεμάτων"

Καθαρισμός φρεατίων από την ΔΕΥΑΞΕ και την Τεχνική Υπηρεσία για μια ακόμη φορά την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή,στο δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και στα επίφοβα σημεία, εν όψη  νέας κακοκαιρίας.


Οι κίνδυνοι ελοχεύουν και ο φόβος όσο μπαίνουμε στον χειμώνα είναι υπαρκτός, αφού ως φαίνεται , η Περιφέρεια δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική στους καθαρισμούς αν δεν βοηθήσουν και οι δήμοι , αλλά κυρίως δεν προχωρά κανένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο.
"Οι Υπηρεσίες του Δήμου επιτελούν το καθήκον τους έγκαιρα και συστηματικά. Τώρα ήρθε η ώρα να επιτελέσουν το καθήκον τους και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς."σημειώνει ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος. 

"Ο καθαρισμός των ρεμάτων αποτελεί μια επείγουσα εκκρεμότητα. Έχουμε την πεποίθηση ότι η Περιφέρεια στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας μεταξύ μας, θα επιληφθεί του θέματος άμεσα και αποτελεσματικά.
Η χρηματοδότηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και η παροχέτευση των όμβριων υδάτων που έχουν συγκεντρωθεί από τα έργα της Νέας Εθνικής Οδού και της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής σε φυσικούς αποδέκτες (ποτάμια ή θάλασσα), αποτελεί υποχρέωση των αρμόδιων υπουργείων , μια υποχρέωση ή οποία έχει αργήσει να υλοποιηθεί δραματικά.
Επιτέλους δεν μπορεί να ψάχνουν οι υπεύθυνοι εκ των υστέρων δικαιολογίες για καταστροφές τις οποίες δημιουργούν οι ίδιοι. Το πρόβλημα δεν θα πάψει να υπάρχει απλά και μόνο επειδή έχουν πάψει να το κοιτούν..."καταλήγει ο δήμαρχος .

Με λίγα λόγια ο κ. Τσιώτος απευθυνόμενος στην Περιφέρεια τους λέει:"Χειμωνιάσαμε! Τι κάνετε λοιπόν;"