15 Νοε 2019

Τα εν οίκω στο δήμο!Της Τζένης Σουκαρά


-Κι ενώ η καθημερινότητα προχωρά με αργούς ρυθμούς στην πρωτεύουσα η γειτονική Λουτρόπολη βιώνει ημέρες αστυνομικού θριλερ με ΑΤΜ που ανατινάσσονται στον κεντρικό δρόμο της πόλης και ξενοδοχεία που γαζώνονται απο τις σφαίρες.

Δεν μπορεί να το σηκώσει όλο αυτό η τοπική κοινωνία και για να μην το μαρτυρήσει και αισθανθεί ανασφαλής κουνάει το κεφάλι όλο νόημα. Κατά βάθος, τίποτα δεν ξέρει!

-Στην Κόρινθο επιμένουμε στην καθαριότητα και στο κλάδεμα, σε σημείο τέτοιο που και οι πολίτες συνδράμουν!Έτσι λοιπόν μου στέλνουν και ...οδικό χάρτη ποιες οδοί πρέπει να κλαδευτούν, πού πρέπει να σπείρουμε γκαζόν,και πού να ξαναμπουν οι φοίνικες. (αληθεια )

- Στο Λουτράκι ένα αγρογούρουνο έκανε αυτοψία στους δρόμους μήπως και μυριστεί  απο που πρέρχεται το μπαρούτι που άναψε!

- Δεν γνωρίζω τι μπορούν να προσφέρουν οι ξεμαλλιασμένοι φοίνικες στην πρωτεύουσα και εκείνοι οι πανάρχαιοι πανύψηλοι και "μαδημένοι" .Εαν είναι ατραξιον της πόλης, ας με συγχωρήσουν οι οικολόγοι, να φέρουμε και μια μαιμού με αλυσίδα να μην μας φύγει, και να μετατρέψουμε το κέντρο και τον Φλοίσβο σε τσίρκο Μεντράνο

- Στο δρόμο πάντως βρίσκονται τα .."μάρμαρα" για την εγκατάσταση της Παναγή Τσαλδάρη.Η άφιξη θα γίνει με παράδοση - παραλαβη στις 23 Νοέμβριου. 

- Τα σύννεφα βλέπει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και τρέχει στη Ν.Ε.Ο να κάνει τρισάγιο μήπως και ο Θεός τους λυπηθεί και δεν βρέξει τόσο που θα πλημμυρίσει η περιοχή. 

- Στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ποσειδωνίας ,εκεί όπου βρίσκεται γνωστό Σουπερ Μαρκετ , χρόνια τώρα με κάθε έντονη βροχόπτωση καθίστατο απαγορευτική η πρόσβαση αφού πλημμύριζε το σύμπαν. Μια κίνηση έκαναν ωστόσο τα συνεργεία του δήμου, και ω! του θαύματος ,άνοιξαν διελευσεις παράλληλα του δρόμου, και ούτε λιμνούλα δεν δημιουργήθηκε! Πόση αδιαφορία μπορεί να χωρέσει συμπολίτη μου τελικώς σε αυτή την πόλη που ένα απλό "χαντάκι" έλυνε "πρόχειρα" μια επικίνδυνη κατάσταση. Γιατί να πλημμυρίζουμε εκεί χρόνια;

- Σειρά έχει τώρα ο Συνοικισμός!Ανεβαίνουν τα συνεργεία...