10 Νοε 2019

Η διαδήλωση των "επιδοτούμενων σομπών"!Της Τζένης Σουκαρά


Τελικώς το μόνο αειθαλές δένδρο σε τούτη εδώ την χώρα είναι η φαιδρά πορτοκαλέα!
Διότι πώς να σου το πω; 
Πώς να σου το ερμηνεύσω συνάμα αυτό του Κικίλια, που  διαπραγματεύεται το αδιαπραγμάτευτο του  πρωθυπουργού Κυριάκου ;


Η αντικαπνιστική εκστρατεία σηκώνει τα χέρια αμαχητί!
Διότι πώς να σταθεί απέναντι απο την αυτοπεποίθηση μιας επιδοτούμενης σόμπας αγαπητέ μου;
Και επομένως εαν αυτό συμβεί, αντιλαμβάνεται κανείς πως το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο "σαν έτοιμος απο καιρό" Κυριάκος τίθεται σε αμφιβολία.
Δεν ξέρω εαν θυμάσαι κάτι πύρινους λόγους που έβγαζε ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι! Θυμάσαι πως έλεγε  ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα παντού.Θυμάσαι το ύφος του ;  Τον άκουγαν τα τασάκια και ράγιζαν αγαπη μου!

Και τώτα που  ακούω τον  Κικίλια για την επιδοτούμενη τι να συλλογιστώ; 

α)Ότι ο Κικίλιας είναι αυθάδης ;
β)Ο Κικίλιας είναι ανόητος;
γ) Ο Κικίλιας όταν γλεντάει θέλει και το τσιγαρακι του;
δ)Ότι ο Κικίλιας έχει ήδη μιλήσει με τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων καφετεριών και εστιατορίων και έχουν βρει την σόμπα την επιδοτούμενη ως "λύτρωση" απέναντι στον αφοπλισμό της νικοτίνης;
Το επόμενο θα είναι η επιδότηση της πλαγιοτέντας που θα φιλοξενεί την επιδοτούμενη σόμπα, η οποία θα κόβει τον αέρα.

Το θέμα, ωστόσο, είναι βαθύτατα πολιτικό, άσχετα εάν οι πληροφορίες μας λένε ότι το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται από τα νυχτερινά κέντρα και τις καφετέριες, στη πρώτη γραμμή, τα Προποτζίδικα και τα καζίνο, στη δεύτερη, (τα εστιατόρια είναι εντάξει, μαθαίνουμε), και εκείνοι που το κρατούν ζωντανό έχουν στόχο να αρχίσει και πάλι μια ατέλειωτη συζήτηση (ίσως και για σόμπες), προκειμένου να πάμε σε μια άλλη αναβολή, που όλοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα πάντα μετατρέπεται σε… μονιμότητα.

Και επι της ουσίας, εφαρμόζεται ένας νόμος που ουσιαστικά βοηθά τους πολίτες να μην καπνίζουν και κατ επέκταση να μην νοσήσουν απο τον καρκίνο των πνευμόνων και απο άλλες καρδιαγγιακές παθήσεις.Ο υπουργός Υγείας  θα επιδοτήσει τις ...σόμπες για να βοηθήσει τους πολίτες να ..νοσήσουν! 

Και ξέρεις όλα αυτά τα παραπάνω εαν συμβούν, τότε πολύ σύντομα γίνεσαι απο σόμπα ,ρόμπα.