31 Οκτ 2019

Η έλλειψη ενημέρωσης και η ενίσχυση των φημών μας βάζει σε υποψίες



Ο Αννίβας Παπακυριάκος, δήμαρχος Βέλου Βόχας   ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο χθες  σχετικά με τις  φήμες που υπάρχουν για την έλευση προσφύγων και εγκατάστασή τους σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Κοκώνι....



Ο δήμαρχος  δήλωσε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από την κεντρική διοίκηση καθώς επίσης πως και οι βουλευτές του νομού δηλώνουν άγνοια για το φημολογούμενο γεγονός. Επικοινώνησε ακόμα και με τον κ. Χρυσοχοίδη ο κ. Παπακυριάκος αλλά κανείς δεν μπορούσε να του απαντήσει κάτι.

  Το θέμα είναι πως η υπόθεση θυμίζει ακριβώς την περίπτωση του Γιώργου Γκιώνη το 2016 , όταν εκείνος  κλήθηκε να διαχειριστεί ανάλογη περίπτωση με εγκατάσταση  προσφύγων σε ξενοδοχεία στους Αγίους Θεοδώρους, χωρίς ο ίδιος να έχει καμία ενημέρωση.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας  πρότεινε στο σώμα να υπάρξει ένα ψήφισμα προς τους βουλευτές, τα υπουργεία, τους φορείς το οποίο να εστιάζει κυρίως στο γεγονός της μη ενημέρωσης, ότι πρέπει η φωνή του δήμου να ακούγεται διότι ο κάθε δήμος γνωρίζει καλύτερα τις δυνατότητές του και τις αντοχές του είτε ως κοινωνία είτε ως υποδομές.

Η έλλειψη  ενημέρωσης και ενίσχυση των φημών μας βάζει πάντως σε υποψίες...

Μην ξεχνάμε πως δεν ζητήθηκε η γνώμη ούτε του δήμου Κορινθίων για τις 2 δομές στο στρατόπεδο της Κορίνθου.