9 Οκτ 2019

Πλήρωσε 9.000 ευρώ για να τον βραβεύσουν!


Αυτά έγραφε στις 25 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στο fb σχετικά με την….βράβευσή του ως «ο απόλυτα επιτυχημένος δήμαρχος και μανατζερ της χρονιάς.»..
.


Η είδηση ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή!Η επικοινωνία της άκρως «πιασάρικη»! Η απονομή στις Κάννες.Ο Καμπόσος και ο Γαβράς μονοπωλούν το ενδιαφέρον!(Για όνομα του Θεού δεν υπαρχει καμία συγκριση και συσχετισμός του δεύτερου με τον πρώτο, έστω και αν εκείνος δημιούργησε μια μέτρια ταινία, παραμένει ένας τεράστιος καλλιτέχνης παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης).
Εδώ πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη αναγνώριση του αυτοδιοικητικού.
Η τιμή που έγινε λοιπόν στον δήμαρχο και «απόγονο του σογιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ώστε να ξεχωρίσει απο τους υπολοίπους συναδέλφους του πανευρωπαικά τουλάχιστον, προήλθε έναντι αντιτίμου !
9. 000 ευρώ ο ίδιος κατέβαλε με χρήματα του δήμου για να αυτοπροβληθεί!
Και αυτές τις ημέρες αναρωτιόμουν :Καλά, ολόκληρη επιτροπή τι είδε απο το Αργος  που δεν συνάντησε σε ολόκληρη την Ευρώπη; Παγκόσμια διάκριση για τη…λιμνούλα βρε αδελφέ;
Ώσπου site φιλικό εξηγεί τους λόγους:
Διαβάστε:




Kαι αντιλαμβάνομαι πλέον τα εξής
Πως η Παπούα – Νέα Γουινέα, όσο και αν την αμφισβήτησα, υπήρξε ο απόλυτος καταλύτης στην εκτόξευση του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού απέναντι στο παγκόσμιο γίγνεσθαι..
Και μετά απο όλα αυτά  έρχεται το ξήλωμα των παρασήμων!
Καθότι γίνεται γνωστό ότι βεβαίως δεν πρόκειται για κάποιον οργανισμό  αλλά για μια επιχείρηση που πουλάει βραβεία κόστους από 3.000 έως 9.000 λίρες το καθένα. Επίσης δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τον ΟΗΕ ή κάποιο άλλο, μικρό η μεγάλο, αναγνωρισμένο οργανισμό, όπως αυτοπαρουσιάζεται. Επομένως δεν υπήρξε κάποιος διαγωνισμός  για τα βραβεία. Απλά, όποιος θέλει βραβείο το πληρώνει και του παραδίδεται!
Ποιος είναι ο «μη κερδοσκοπικός οργανισμός» ΕΒΑ;  
Το ΕΒΑ αυτοπαρουσιάζεται ως «μη κυβερνητικός οργανισμός, στον οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, επιστήμονες και επιχειρηματίες από όλο το κόσμο» με αποστολή «την επιχειρηματική παγκοσμιοποίηση των μελών της κοινότητας, προώθηση των επιτευγμάτων τους και καινοτόμες μέθοδοι στους τομείς της οικονομίας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της ιατρικής, καθώς και διευκόλυνση της κοινωνικής προόδου». Ο ΕΒΑ φέρεται μάλιστα να έχει άμεση συνεργασία με τον ΟΗΕ.   
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Times και The Telegraph, πίσω από την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης EBA με αριθμό 03964500 (που βέβαια δεν είναι «μη κερδοσκοπικός οργανισμός» όπως αναφέρουν), βρίσκεται ο Ουκρανός επιχειρηματίας Anton Savvov, με τον γιο του Ivan. Η εταιρία ξεκίνησε εκμεταλλευόμενη, εκτός των άλλων, την παγκόσμια φήμη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μέσω του ονόματος της ιστοσελίδας (ebaoxford.co.uk), για την πώληση βραβείων αξίας εκατομμυρίων στερλινών.
Ερωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος απο τον δημοσιογράφο που έκανε την αποκάλυψη και απάντησε πως «δεν πληρώνεις για το βραβείο αλλά πληρώνεις για το ότι εκθέτεις το δήμο σου σε όλα τα άλλα κράτη. Αυτό πληρώνεις και συμμετέχεις στα gala -αν δεν θέλεις να συμμετέχεις σε αυτά τα πράγματα, δεν πληρώνεις. Εμείς ζητήσαμε να συμμετάσχουμε και πληρώσαμε. Το Δήμο μου διαφήμισα. Και πλήρωσα για τη διαφήμιση του τόπου μου».  
Βέβαια αυτό ποτέ δεν το έγραψε στον λαό του! Η επικοινωνία του δήμου έδινε το γνωστό αφήγημα στο λαό, του «κλέους» του άρχοντα!
Σε κάθε περίπτωση να σημειωθεί πως το επιχειρηματικό μοντέλο της ΕΒΑ δεν είναι παράνομο, διότι ενώ τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι διαπιστευμένα για την απονομή πτυχίων, δεν υπάρχει νομοθεσία που να εμποδίζει τις εταιρείες να εμπορεύονται «βραβεία ματαιοδοξίας».  

hlektra.gr