23 Οκτ 2017

English Open: Ο Ronnie O’Sullivan κατέκτησε τον 29ο τίτλο καριέρας


Θανάσης Σταθόπουλος
Κερδίζοντας τα έξι τελευταία frames μέσα σε 70 λεπτά με το ποσοστό στο pot να φτάνει το 98%(!) ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επικράτησε του Kyren Wilson με 9-2 φτάνοντας στον πρώτο του βαθμολογούμενο τίτλο μετά από 20 μήνες.
Αν κι όλα στην αρχή του τουρνουά στο Μπάρνσλεϊ δεν ξεκίνησαν ιδανικά, με τον...


41χρονο να υποφέρει από τραυματισμό στον αστράγαλο, αλλά και να δέχεται παρατηρήσεις για τα αθλητικά παπούτσια με τα οποία εμφανίστηκε στη διοργάνωση. Ωστόσο, ο “Rocket” άφησε τα πάντα πίσω του φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Ξεκίνημα με century

Ο τελικός, της πρώτης σειράς του Home Nations, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τόσο για τον O’Sullivan, όσο και για τους θεατές που βρέθηκαν στο Barnsley Metodrome, με τον 41χρονο να κάνει το πρώτο century (115) της συνάντησης. Η απάντηση ήταν άμεση από τον Wilson ο οποίος επέτρεψε μόλις επτά πόντους στον O’ Sullivan, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ακολούθησε ένα half break (54), αλλά κι ένα ακόμη century (131) για τον O’Sullivan, o οποίος πήρε προβάδισμα με 3-1, προτού ο Wilson φτάσει στο πρώτο του century στον τελικό (109) μειώνοντας σε 3-2. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο frame στο τουρνουά για τον 25χρονο από το Κέτερινγκ.

The Rocket’s show…

Από εκεί και πέρα ο νούμερο εννέα (πλέον) στον κόσμο, ήταν απλά εντυπωσιακός. Αφού έκανε ένα σερί 3-0 (77, 87, 96), πηγαίνοντας στο διάλειμμα με προβάδισμα 6-2, στη συνέχεια επέστρεψε στο τραπέζι, τελειώνοντας ότι είχε αφήσει στη μέση. Τρία ακόμη διαδοχικά frames (50, 127, 132), με το pot να φτάνει στο 98%(!), διαμόρφωσαν το τελικό 9-2 χαρίζοντάς του τον τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο O’Sullivan έχασε μόλις έξι μπάλες σε 11 frames, με τον Wilson να κάθεται να θαυμάζει το μεγαλείο του αντιπάλου του. Στα 41 του χρόνια, ο O’Sullivan χτυπάει τις μπάλες καλύτερα από ποτέ και έπιασε τον John Higgins στη δεύτερη θέση με τη λίστα των περισσότερων τίτλων. Αυτός ήταν ο 29ος τίτλος καριέρας σε βαθμολογούμενο τουρνουά για τον O’Sullivan, ο οποίος ξεπέρασε τους 28 του Steve Davies, πιάνοντας στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον John Higgins, με τον Stephen Hendry να βρίσκεται πάντα στην κορυφή με 36 τίτλους.

Από την πλευρά του ο επίσης εξαιρετικός Kyren Wilson, δεν κατάφερε να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο καριέρας μετά από εκείνον του 2015 στη Σαγκάη (Shanghai Masters), χάνοντας για τρίτη φορά σε τελικό βαθμολογούμενο τουρνουά.

Η δράση στο Home Nations Series μεταφέρεται στο Μπέλφαστ (Northern Ireland Open) το διάστημα 20-26 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμη δύο τουρνουά σε Κάρντιφ (Welsh Open) και Γλασκώβη (Scottish Open). Σε περίπτωση που ο Ronnie O’Sullivan καταφέρει να κερδίσει και τα τέσσερα τουρνουά, θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα καταφέρει κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα θα κερδίσει και την επιταγή μπόνους του 1εκ. λιρών.


Ronnie O’Sullivan: “Ένιωθα καλά σε όλο το παιχνίδι”

Ο 41χρονος υπογράμμισε ότι θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, προκειμένου να φτάσει σε ακόμη ψηλότερο επίπεδο, ενώ έδειξε συγκράτηση και υπομονή για τα τουρνουά του Home Nations Series και το μπόνους του ενός εκατομμυρίου λιρών

Μ’ ένα εντυπωσιακό φινάλε ο O’Sullivan έκλεισε μια εξαιρετική εβδομάδα στo Μπράνσλεϊ κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο μετά από το Welsh Open (2016). “Είναι πολύ σημαντικό για μένα, που κατάφερα να κερδίσω ένα ακόμη βαθμολογούμενο τουρνουά”, δήλωσε ο νούμερο εννέα στον κόσμο.

“Συνήθως κρίνω πολύ σκληρά τον εαυτό μου, αλλά πιστεύω, ότι σήμερα όλα πήγαν πολύ καλά από την αρχή μέχρι το τέλος. Έκανα κρίσιμα breaks, γεγονός που με βοήθησε στην αυτοπεποίθησή μου, αλλά γενικά ένιωθα καλά σε όλο το παιχνίδι. Ελπίζω, να συνεχίσω σε αυτό το ρυθμό και να μπορέσω να φτάσω σε ακόμη ψηλότερο επίπεδο. Είναι πραγματική πρόκληση να αντιμετωπίζεις νέους παίκτες και γνωρίζω πόσο καλός παίκτης είναι ο Kyren (Wilson). Ο αστράγαλος είναι καλά και οφείλω να δώσω τα εύσημα στους φυσιοθεραπευτές, που με παρακολουθούσαν όλη την εβδομάδα”.

Όσο για το μπόνους τους ενός εκατομμυρίου λιρών*, ο “Rocket” σχολίασε: “Υπάρχουν ακόμη 21 παιχνίδια. Όλα είναι πιθανά να συμβούν, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι σύντομοι αγώνες των επτά frames επομένως είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο”. 


*Το μπόνους τους ενός εκατομμυρίου λιρών κερδίζει ο παίκτης ο οποίος θα κατακτήσει και τα τέσσερα τουρνουά του Home Nations Series: English Open, Northern Ireland Open, Welsh Open, Scottish Open.



ΠΗΓΗ: othersportsnews.gr