20 Ιουν 2016

Νυν και αεί

  
Φίλε μου Πιτσιρίκο, ευτυχώς ακόμα δεν έχω την εμπειρία της συνάντησης με Ελλαδίτες τουρίστες, όσο διάστημα βρίσκομαι στην Εσπερία. Αντιλαμβάνομαι πάντως από όσα γράφεις το τελικό σου συμπέρασμα. 
Δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Δυο μέρες νωρίτερα, ο νεοφιλελεύθερος δεξιός με τα ροζ που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Μπανανίας

 

 είχε μια συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν.

Μέσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν φυσικά κι εκείνο των προσφύγων, που έχουν εγκλωβιστεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της ΕΕ «η ωραία Ελλάς».

Τσίπρας και Μπαν Κιμ Μουν εξήραν για μια ακόμα φορά την θερμή κι ανθρώπινη υποδοχή που επιφύλαξαν (στα αρχικά στάδια της προσφυγικής κρίσης τουλάχιστον) οι Έλληνες κάτοικοι των νησιών και ευχήθηκαν στα όμορφα και καταγάλανα νερά της πατρίδας μας να μην πνίγονται πια μανάδες και παιδάκια, παρά μονάχα να κολυμπάνε συνταξιούχες ματσωμένες «νεράιδες» από τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Εσπερίας.

Πέρα από το γεγονός ότι και οι δύο «πολιτικοί άνδρες» έχουν βάλει πλάτη στην 100% άνομη συμφωνία της επαναπροώθησης των προσφύγων στην Τουρκία του Ερντογάν, πέρα από το γεγονός ότι Ελληνική κυβέρνηση και ΟΗΕ ήταν ουσιαστικά απόντες στις στιγμές που κορυφωνόταν η κρίση, προχθές έκαναν ένα ακόμα βήμα στον δρόμο της πολιτικής προστυχιάς και λαθροθηρίας.

Ο Τσίπρας λοιπόν δώρισε στο ΓΓ του ΟΗΕ ένα πορτοκαλί σωσίβιο-γιλέκο, όμοιο με αυτά, ή μήπως ήταν από αυτά (να τρελαθώ θεέ μου), που φοράνε οι πρόσφυγες, που θαλασσοπνίγονται στα νερά της Μεσογείου.

Ο Μπαν Κιμ Μουν το φόρεσε και χαμογέλασε μπροστά στην φωτογραφική κάμερα.

Εικόνα εφάμιλλη της κατάθεσης στεφανιού στο μνημείων των πεσόντων της Καισαριανής.


Την προηγούμενη βδομάδα ο υπουργός Κουφάλας είχε για δεύτερη φορά φέρει στην Βουλή ντροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα αλλάξει η σύνθεση των επιτροπών, που κρίνουν τα αιτήματα παροχής ασύλου στους πρόσφυγες.

Από εδώ κι εμπρός η επιτροπή θα αποτελείται από δύο κρατικούς υπαλλήλους κι έναν εκπρόσωπο ανθρωπιστικών οργανώσεων, προκειμένου η ΕΕ να είναι σίγουρη, πως δεν θα συνεχιστούν τα κωλύματα στην επαναπροώθηση των προσφύγων στην «δημοκρατική» Τουρκία, λόγω προβλημάτων που αφορούν την τήρηση των νόμων και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όλων αυτών δηλαδή των ενοχλητικών πραγμάτων που απειλούν την απρόσκοπτη λειτουργία των θεσμών της ΕΕ και το μέλλον των Μενουμευρώπηδων που κατοικούν το Προτεκτοράτο.

Θέλω μονάχα να θυμίσω, στους «αριστερούς» εκφραστές της σκληρότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνώρισε ποτέ ο τόπος, στα σιχαμένα αυτά ερπετά που στρώνουν τον δρόμο για την επικράτηση των νεοναζί στην Ελλάδα, τους στίχους από το εμβληματικό ποίημα «Νυν και αεί» του Νίκου Γκάτσου:

«Κι ένα πρωί σε μια γωνιά στην Κοκκινιά
είδα το μπόγια το ληστή και το φονιά
του χανε δέσει στο λαιμό του μια τριχιά
και του πατάγαν το κεφάλι σαν οχιά»


Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Κλαίω από ντροπή κι οργή μαζί. Ντροπή για έναν λαό που σαν την χειρότερη πoυτάνα του δρόμου τα καταπίνει πια όλα. Και δεν της καίγεται καρφί. Για τίποτα!

(Αγαπητέ Ηλία, δεν με εκπλήσσει πια τίποτα στο προτεκτοράτο. Πλήρης αφασία σε πολίτες και πολιτικούς. Το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας μπροστά στα μάτια μας. Αυτό ήταν το πρόσωπο της Ελλάδας και πριν αλλά κρυβόταν πόσω από πιστωτικές, διακοποδάνεια και εθνικούς θριάμβους. Εγώ δεν φοβάμαι την αλήθεια. Η φράση του Σολωμού για το εθνικόν και το αληθές εκκρεμεί 200 χρόνια. Πάντως, η μη αντίδραση σε τίποτα, η πλήρης απάθεια και παράδοση -με χαζοχαρούμενο στιλ- θα έχουν πολύ άσχημη και τραγική κατάληξη. Εδώ είμαστε και θα το δούμε παρέα. Να είσαι καλά, Ηλία. Και μην σκας. Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του και των όσων δεν έπραξε. Επίσης, ας πράξουν επιτέλους οι νέοι Έλληνες. Άφαντοι. Αόρατοι.)




 

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net