2 Απρ 2016

Έξαλλοι και οι πρόσφυγες με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

  
Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον Πειραιά, την Ειδομένη και την Χίο, αφού οι πρόσφυγες έχουν ξεσηκωθεί μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών.
Οι πρόσφυγες ζητούν να υπάρξει και αραβικό πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ απειλούν πως, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, δεν θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τους πρόσφυγες, πρέπει στο Ελληνικό Φεστιβάλ να ανέβουν τα "Παραμύθια της Χαλιμάς" και ιδιαίτερα "Ο Αλί Μπαμπά και οι Σαράντα Κλέφτες".

Οι πρόσφυγες ζητούν, να συμμετέχουν πρόσφυγες και μετανάστες στις αραβικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και να μην δοθούν οι ρόλοι σε Έλληνες και Βέλγους ηθοποιούς, γιατί δεν ξέρουν τον χορό της κοιλιάς.

Παράλληλα, οι πρόσφυγες ενώνουν τις φωνές τους με τους Έλληνες καλλιτέχνες και ζητούν την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιαν Φαμπρ.

Οι πρόσφυγες ζητούν να επιστρέψει ο Γιώργος Λούκος, ο οποίος ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ 10 χρόνια και δεν τον ήξερε κανείς (εκτός από τους καλλιτέχνες και τους δημοσιογράφους), γιατί τους είχε όλους ικανοποιημένους και η Τέχνη μεγαλουργούσε στην Ελλάδα.

Επίσης, οι πρόσφυγες εκφράζουν την αηδία τους για τα γυμνά σώματα στις παραστάσεις του Γιαν Φαμπρ και ζητούν, όλοι οι ηθοποιοί και οι χορευτές του Φεστιβάλ να φοράνε μαντήλες και κελεμπίες.

Πρόβλημα υπάρχει και με τους Αφγανούς μετανάστες, που ζητούν, να υπάρχει στο Φεστιβάλ Αθηνών ένα αφιέρωμα στους Ταλιμπάν, για να δουλέψουν κι αυτοί και να βγάλουν χρήματα, για να τα δώσουν στους διακινητές και να τους πάνε στην Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Αριστείδη Μπαλτά και τον Γιαν Φαμπρ και τους ζήτησε, να υπάρχουν και προσφυγικές παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, αφενός για να μην χάσουμε τις επενδύσεις των προσφύγων στην Ελλάδα και αφετέρου για να μην εξεγερθούν οι πρόσφυγες.

Η εξέγερση των προσφύγων προβληματίζει τις αρχές, γιατί κάνουν θόρυβο και μπορεί να ξυπνήσουν τους Έλληνες.
 


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net