16 Οκτ 2016

Άντι Μάρεϊ: Έτοιμος για το Νο1!


Κώστας Αϊτάκης
Ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ στον τελικό της Σαγκάης κατακτώντας για τρίτη φορά το συγκεκριμένο τουρνουά και αρχίζει να πλησιάζει πλέον επικίνδυνα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφαία θέση της παγκόσμιας κατάταξης!


 Ένας ανίκητος Άντι Μάρεϊ ολοκλήρωσε ιδανικά μια τέλεια Ασιατική swing, η οποία του απέφερε δύο τίτλους σε ένα σύνολο 10 αγώνων που δεν έχασε ούτε σετ!

Ο τρομερός Σκωτσέζος κέρδισε και τον καλύτερο Μπαουτίστα Αγούτ που έχουμε δει με 2-0 σετ, 7-6(1), 6-1 συναντώντας δυσκολίες μόνο στο πρώτο σετ, κατακτώντας για τρίτη φορά το Shanghai Rolex Masters και τον έκτο του τίτλο μέσα σε μια σεζόν που εξελίσσεται ονειρικά για τον κάτοχο 3 τίτλων Grand Slam.

Πλέον, ο 29χρονος τενίστας πλησιάζει επικίνδυνα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Νο1 της ATP, με τον Σέρβο να χάνει αρκετούς πόντους από τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά και τον Μάρεϊ να κερδίζει με τη σειρά του σημαντικούς βαθμούς από την κατάκτηση του δεύτερου 1000ριου μέσα στο 2016 μετά τη Ρώμη.

Αν αναλογιστεί κανείς, ότι ο Νόβακ έχει ακόμα να υπερασπιστεί το τελευταίο 1000ρι της χρονιάς στο Παρίσι όπως και το World Tour Finals, με την τωρινή τρομερή φόρμα του Μάρεϊ να δείχνει, ότι μπορεί να κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα, όλα είναι ρευστά, για το ποιος θα καταλήξει να βρίσκεται στην πρώτη θέση των rankings με το πέρας της σεζόν.

Στον τελικό της Κυριακής, ο Άντι ήταν απόλυτα σοβαρός και προσηλωμένος στο στόχο του και συνεχίζοντας το εξαιρετικό τένις που παίζει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, άντεξε την πίεση ενός εκπληκτικού για ένα σετ Αγούτ και κυριαρχώντας όλο και περισσότερο καθώς το ματς προχωρούσε, πήρε μια ξεκάθαρη νίκη που του δίνει ακόμα μεγαλύτερη ένεση ψυχολογίας για το υπόλοιπο της σεζόν.

Το ματς ξεκίνησε πολύ ισορροπημένα, με τον Αγούτ να συνεχίζει το καλύτερο τένις που τον έχουμε δει να παίζει, ωστόσο, στο μοναδικό του κακό service game στο 3-3 υπέστη break και βρέθηκε σε θέση να κυνηγάει το σκορ.

Όλα έδειχναν, ότι αυτό ήταν αρκετό για να κλείσει το πρώτο σετ ο Μάρεϊ, εντούτοις, σερβίροντας για το σετ στο 5-4, παρότι είχε δύο set point στην διάθεσή του, σε ένα από τα λίγα μελανά σημείο του αγώνα για αυτόν, υπέπεσε σε λάθη από κακές επιλογές και έβαλε και πάλι τον Ισπανό στην διεκδίκησή του.

Τελικά, οι δυο τενίστες έλυσαν τις διαφορές του σε ένα tie break που ο απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Σκωτσέζος. Παίζοντας άψογα, υποχρέωσε σε πολλά λάθη το Νο15 του κόσμου και τελείωσε το σετ με το ευρύ 7-1, συνεχίζοντας το απίστευτο σερί κερδισμένων σετ που "τρέχει" μετά το US Open.

Το δεύτερο κομμάτι του αγώνα ήταν ένας μονόλογος του καταπληκτικού Βρετανού.

Παίζοντας πιθανώς το καλύτερό του σετ στο τουρνουά, παρότι υπέστη break στο 2-0, δίνοντας την ευκαιρία στον Αγούτ να μείνει κοντά στο σκορ, συνέχισε εντυπωσιακά και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη πτώση της απόδοσης του αντιπάλου του, έκανε τα πάντα σωστά τελειώνοντας πάρα πολύ γρήγορα το σετ και τον αγώνα που του έδωσε ακόμα έναν τίτλο στην πολύ εμπλουτισμένη τροπαιοθήκη του.

Στον Ισπανό, που πραγματοποίησε την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας από πλευράς επιπέδου τένις και αποτελεσμάτων, μένει η χαρά της συμμετοχής σε έναν τελικό τουρνουά της σειράς 1000, μαζί φυσικά με την τεράστια νίκη που πέτυχε κόντρα στον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά, δείγμα των πολύ βελτιωμένων δυνατοτήτων του.

Μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι σης σεζόν, πλέον, που περιλαμβάνει τα Ευρωπαϊκά indoor τουρνουά, ο Άντι Μάρεϊ φαντάζει το απόλυτο φαβορί, για να συνεχίσει νικηφόρα το momentum που έχει χτίσει τον τελευταίο μήνα, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς προβληματίζει έντονα με την απόδοσή του και δείχνει σημάδια πολύ μεγάλης αστάθειας.

SHANGHAI MASTERS DRAW | OOP (+5h) |