20 Μαΐ 2016

Περάστε την πρώτη του μηνός! Γράφει Η Τζένη Σουκαρά

 

Εβδομάδα των κρίσεων, των ανακοινώσεων, των απότομων προσγειώσεων ,  των νομοθετημάτων ...

Κι αν εσύ, αναγνώστη μου, που αγνοείς τα τρέχοντα, θαρρείς απο τον πρόλογο πως εκινήθη κάτι, πλανιέσαι πλάνην οικτράν!
 Εκεί που μας άφησες είμαστε ! Μια σαπουνόπερα διαρκείας!.....

Γιάγκος Δράκος ο Σόιμπλε, Βίρνα η Μέρκελ ,Σελήνη ο Τσακαλώτος!



Ο ΕΝΦΙΑ είναι εδώ , το ΕΚΑΣ ετοιμάζει απόδραση ...

Κι όμως εαν τον ερμηνεύσεις αλλιως ,

  20 Μαίου  σήμερα  κι εμείς οι στερημένοι,  οι πένητες, οι ρακένδυτοι ,οι αιτώντες και εξαρτώμενοι των δόσεων, των πολλαπλών κι ενισχυμένων, βροντοφωνάζουμε , αιφνιδιασμένοι απο το γεγονός, πως αντέχουμε  εδώ και ενάμισι χρόνο μετά απο την προβλεπόμενη  ημερομηνία θανάτου μας!

Η χρεοκοπούσα Ελλάδα αντέχει,όσο κι αν τα βαποράκια την περιτριγυρίζουν και παζαρεύουν στις πλάτες της.

Κρίμα τα νομοθετήματα ,τα φειγ βολάν, οι αυτόματοι μηχανισμοί που δεσμευθήκαμε!Κρίμα του κόφτη το κροτάλισμα!Κρίμα   το αυτομαστίγωμα στην πλατεία Κλαθμώνος σε ζωντανή μετάδοση που υποσχεθήκαμε πως θα πράξουμε εαν δεν πιάσουμε τους στόχους.. 


Κρίμα τα μπινελίκια, τα φάσκελα.

 Κι εμείς όλα τα κάναμε ! Όλα τα δώσαμε! Όλα τα  δέσαμε! Και όσο - όσο!

Δεν εκταμιεύεται ούτε ευρώ κι ας μας μεταχειρίζονται σαν συμπαθές σκυλάκι του καναπέως,που το εκπαιδεύουν στις κακουχίες , δείχνοντας του το μπισκότο της ανταμοιβής .

Ούτε ευρώ δεν δίδεται κι ας μας αποθέωσαν άπαντες, που λέει και το ρεπορτάζ και χαχάνιζε ο Τσακαλώτος πλάι στον Νταιζελμπλουμ!

Κρίμα που ο πορτιέρης  υποκλήθηκε, το βεστιάριο που  έκλεινε το γόνυ  και οι σερβιτόροι που τον κοιτούσαν με βλέμμα θαυμασμού και δέους για τον καλό τον μαθητή που έκανε ό,τι του ζητούσαν!
Ένα μπακαλόχαρτο πηγαινοερχόταν εχθές στην Βουλή για το Πωλητήριο σε όλες τις Συγκοινωνίες ,την ΔΕΗ κάτω απο το blanco και την ΕΥΔΑΠ λίγο μουτζουρωμένη!


Και ω! του θαύματος της Φανερωμένης οι "κόκκινοι " έγιναν "μπλε" και οι "μπλε " κόκκοι έγιναν "ερυθροι" σαν σπυράκι εφηβείας!
Ο Άδωνις και οι συν αυτώ επαναστάτες ποπολάροι κεραυνοβόλησαν το καπιταλιστικό κατεστημένο του Τσακαλώτου και μιλούσαν για προδοσία! 
(Αν δω και τον Άδωνι μπορντοροδοκόκκινο θα κάψω κάθε κουρελού του σπιτιού αυτού)

Και που λές, μόλις τελειώσει αυτή η αξιολόγηση θα έλθει άλλη! Βέβαιαα! Και η επόμενη θα ολοκληρωθεί στην λήξη της θητείας του Αλέξη! Κατόπιν τούτου ξεκινά η διαδικασία ανάκαμψης της χώρας.

Λίγοι θα είμαστε μέχρι τότε λίγα στόματα θα πρέπει να τραφούν ! Κάτι οι ηλικιωμένοι που θα αποδημήσουν, κάτι οι λοιποί που λιμοκτονήσουν, κάτι οι νεότεροι που θα μεταναστεύσουν ε! οι εναπομείναντες αυτόπτες μαρτυρες θα το πουν στην ιστορία να το κάνει αφήγημα


Πάντως χρήματα ακόμα δεν έρχονται! Δεν πειράζει λοιπόν!  

 Όταν έλθουν οι δοσατζήσες να πληρώσω θα αργώ κι εγώ !Σεζλόγκ και δίχαλο στην παραλία.


Και Θα τους  γράψω έξω απο την πόρτα "Περάστε πρώτη του μηνός!"

Έτσι κάνουν οι σωστοί και οι αδικημένοι ,Αλέξη, στους δοσατζήδες!