19 Απρ 2016

O Andy Murray κατηγορεί, ο Becker διαφωνεί


Ο Andy Murray κατηγόρησε κάποιους συναδέλφους του για χρήση απαγορευμένων ουσιών, σε μια συνέντευξη που προκάλεσε την αντίδραση του Boris Becker. 

Ο Γερμανός υποστήριξε, πως είναι ασέβεια να κατηγορούνται μεγάλοι παίκτες για ντόπινγκ, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους.


 Σε μια συνέντευξη, που παραχώρησε στην κυριακάτικη Daily Mail, o Andy Murray υποστήριξε, πως κάποιοι από τους δυσκολότερους αντιπάλους, που είχε, έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, για να ενισχύσουν τις αποδόσεις τους στο γήπεδο.

"Έχω παίξει με παίκτες, που με έκαναν να σκέφτομαι, πως δε θα κουραζόντουσαν ποτέ. Αυτοί οι παίκτες μου έχουν δημιουργήσει υποψίες", τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός.

Ο Murray είπε, επίσης, πως έχει προπονηθεί στο παρελθόν με τον Wayne Odesnik, έναν από τους παίκτες που έχουν τιμωρηθεί δύο φορές, επειδή απέτυχε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ. Ο κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, χαρακτήρισε "τεράστιο" το σώμα του Αμερικανού. 

"Είναι δύσκολο να ονομάσω κάποιον που έχει κάνει χρήση, γιατί οι παίκτες μπορούν να κάνουν μεγάλες βελτιώσεις σε ένα χτύπημα, ή να αρχίσουν να σερβίρουν καλύτερα εξαιτίας τεχνικών βελτιώσεων. Αν είναι καθαρά σωματικό όμως, όταν βλέπεις κάποιον να παίζει συνέχεια αγώνες 6 ωρών και να μη δείχνει σημάδια κόπωσης, τότε το προσέχεις", πρόσθεσε ο Murray.

Κλείνοντας, ο Βρετανός εξήγησε, πως θα ήθελε να δει κάποια ανάπτυξη στο πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ: "Οι νικητές στα τουρνουά παίρνουν 700.000 λίρες, ενώ για το πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ δίνονται λίγα εκατομμύρια όλο το χρόνο", εξήγησε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Murray προκάλεσαν τις αντιδράσεις του Boris Becker, που τα τελευταία χρόνια ανήκει στην ομάδα του κορυφαίου παίκτη του κόσμου, Novak Djokovic. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε, πως είναι ασέβεια να κατηγορούνται μεγάλοι αθλητές για ντόπινγκ, όταν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον τους.

"Γίνονται τυχαίοι έλεγχοι ντόπινγκ και μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο, όλοι είναι 100% αθώοι. Ο Andy είναι ένας από τους πιο δυνατούς σωματικά παίκτες στο tour. Συχνά κερδίζει άλλους παίκτες χάρη στη φυσική του κατάσταση, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί την ηθική του. Είναι πολύ επικίνδυνο το θέμα αυτό.

Μπορώ μόνο να πω ότι το τένις είναι καθαρό. Πιστεύω, πως ο Andy είναι 100% καθαρός, ο Roger είναι 100% καθαρός, ο Rafa είναι 100% καθαρός, ο Stan είναι 100% καθαρός. Όλοι τους. Υπήρξε πάντα μια υποψία για τον Rafa και θεωρώ, πως είναι μεγάλη ασέβεια, όταν γίνεται αυτό σε έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών".


Ο Becker ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως κατά τη διάρκεια του Australian Open, έγινε έλεγχος δυο φορές στον Djokovic, ενώ υποστήριξε, πως γενικά οι έλεγχοι είναι αρκετά συχνοί.


ΠΗΓΗ: tennisnews.gr