20 Απρ 2016

Πώς το Δεσποτάτο του Πέτρου έγινε Άγρια Δύση - Γράφει Η Τζένη Σουκαρά




Καλημέρα μας! 


Και που λες, η Ολυμπιακή φλόγα δεν θα περάσει από εδώ!
Όσο και εάν το έφερε από εδώ, όσο εάν το έφερε από εκεί ο Πέτρος, εκείνη αποφάσισε να πάρει το δρόμο τον άλλο! Να ισορροπήσει στις παρυφές των συνόρων του Δεσποτάτου της Πελοποννήσου με αυτών της Δυτικής Ελλάδος!




Πώς τόλμησε; θα αναρωτηθείς! 

Τόλμησε μέσα στην απόγνωσή της, θα σου απαντήσω αφοπλιστικά! 
Μετά από εκείνη την τραυματική εμπειρία του 2004, που ο Πέτρος – υπουργός την είχε διατάξει να τρέξει σε κάθε πόλη, χωριό της Πελοποννήσου και δη σε  κάθε ραχούλα Αρκαδική, δεν θέλει να θυμάται την στιγμή που έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία ταλαιπωρημένη και με μακιγιάζ για κλάματα φωνάζοντας γονατιστή «Νερό!»


Έτσι και φέτος ήρθαν οι μνήμες! Κρύφτηκε πίσω από τις κυβερνητικές φούστες, όταν έμαθε ότι πάλι στον Πέτρο σκόνταψε και απειλούσε πως δεν θα βγει, εάν δεν της ορίσουν άλλο δρομολόγιο! 
Ο εφιάλτης της ραχούλας, που έχει πάντα την δική της ιστορική ταυτότητα, επανήλθε! 


Με αυτά και με εκείνα, μην σου τα πολυλογώ, επάρθη η απόφαση η φλόγα να μας αφήσει τις αναμνηστικές της φωτο μέσω ταχυδρομείου και να μας ασπαστεί νοερώς!


Και μην πουν οι κακεντρεχείς, ότι τούτο επιδιώχθηκε σκοπίμως από τους κυβερνώντες, γιατί η Πελοπόννησος διακατέχεται από ένα ιδιαίτερο «καουμποϊλίκι», γιατί θα σου πω, πως δεν φταίει ο Πέτρος που παίζει τώρα πια στα γουέστερν!

Εκείνοι φταίνε που συνεχώς τον ενοχλούν! 
Στην αρχή του έφεραν Πετράκο και τα πιεσόμετρα έπιασαν δουλειά. Δεν σου ομιλώ για τον Βουδούρη, γιατί έτσι όπως ήλθε - έφυγε. Κατόπιν ο Δέδες και οι συν αυτώ αδελφοί έκαναν την απόσχιση του Βασιλείου και επιβραβεύθηκαν γινόμενοι γενικοί γραμματείς της κυβερνήσεως (τουτέστιν γροθιά στο στομάχι)  και κάνουν και εγκαίνια στο Δεσποτάτο του Μορέως! 

Είναι να μην πάρει ο Πέτρος το άλογο και να μην ρίχνει πιστολίδια στον αέρα; 

Το κορυφαίο όμως όλων είναι ο διαγωνισμός για τα απορρίματα. Τον έκανε, τον ολοκλήρωσε κι εκεί στην στιγμή της αποθέωσης και της αναμνηστικής φωτό, η οποία θα διανεμόταν στο δημοσιογραφικό διεθνές στερέωμα, έρχεται η διαβούλευση του υπουργού «persona non grata “ με την ανάδοχο χωρίς τον Πέτρο.

Και παγώνουν όλα, παγώνει και η φωτό!!! 

Και κατόπιν έρχονται οι συζητήσεις με τους δημάρχους χωρίς τον Πέτρο! Και εκείνοι να αρχίζουν να αυθαδιάζουν στον …Πέτρο!!! 

Είναι να μην γίνει η Πελοπόννησος Φαρ Ουέστ αγάπη μου;
 

Γι αυτό και η Ντίνα καθημερινά βγάζει φιρμάνια, τονίζοντας πως δεν επιτρέπει το Δεσποτάτο αποφάσεις για εκείνο χωρίς εκείνο! 


Κι επειδή, μεταξύ μας, δεν εισακούγεται τελευταίως καθόλου (το Δεσποτάτο) αρχίζει την επίθεση! 

Κλείνει τους ΧΑΔΑ και τους καλωπίζει! Θα βάλει λουλούδια και θα κάνει παιδικές χαρές! Να δούμε, σου λέει, ΠΟΥ θα πας τα σκουπίδια δήμαρχέ μου, που την έχεις δει αλλιώς;

 Θα βγάλεις το παιδάκι από την παιδική χαρά; ΟΟΟχι!

Κι όχι μόνο θα σου μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους καλοκαιριάτικα, αλλά  θα σου αφήσω και τα κουνούπια, για υπενθύμιση πως ο Άρχων του Δεσποτάτου είμαι εγώ! Τσίμπιμα και υπενθύμιση!


Έτσι έχουν τα πράγματα συμπολίτη μου! Γι αυτό εάν δεις κουνούπι, Κορίνθιε και Αργίτη, να ξέρεις, πως είναι οι νέοι καμικάζι του Πέτρου με τάσεις δολοφονικές! Πάρε τα μέτρα σου! Τα αεροζόλ ανά χείρας! Ούτως ή άλλως θα τα διανείμει ο δήμος! Έτσι γίνεται σε επιδημικές καταστάσεις!