21 Μαρ 2016

Novak Djokovic: Κυρίευσε και την έρημο!


Ο Novak Djokovic κέρδισε τον Milos Raonic με το εκκωφαντικό 6-2, 6-0 και αναδείχθηκε πρωταθλητής για 3η διαδοχική χρονιά στο Indian Wells. 
O Nole είναι πια ο απόλυτος κυρίαρχος στην έρημο της Καλιφόρνια με 5 τίτλους, ενώ ισοφάρισε και το κορυφαίο ρεκόρ των 27 Masters τίτλων, του Rafael Nadal!


 Ο Djokovic ήταν καταιγιστικός στον τελικό του Indian Wells Masters και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τον Raonic, τον οποίο κέρδισε με το άκρως εντυπωσιακό 6-2, 6-0, σε 77 λεπτά.

Ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης αναδείχθηκε για 5η φορά πρωταθλητής στο Indian Wells και είναι πλέον μόνος πρώτος στην κατάταξη της διοργάνωσης, αφού ξεπέρασε τους 4 τίτλους του Roger Federer. Έγινε επίσης ο δεύτερος άνθρωπος μετά από τον Ελβετό, που έκανε το three-peat στην έρημο της Καλιφόρνια.

Επιπλέον, ισοφάρισε το ρεκόρ του Rafael Nadal με 27 Masters τίτλους και μοιράζεται πια την πρώτη θέση στην ιστορία της Open era με τον Ισπανό. Ο Nole κατέκτησε τον 3ο του φετινό τίτλο, μετά από το Qatar Open και το Australian Open, καθώς και τον 62o συνολικά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το 9ο καλύτερο ρεκόρ στην Open era, του Guillermo Vilas.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, πως αυτός ήταν ο 50ός τίτλος του σε outdoor διοργάνωση, μειώνοντας τη διαφορά του από τον Ivan Lendl (52 outdoor τίτλοι) στους 2. Σε αυτή την κατηγορία, ο Federer έχει 66 τίτλους και κατέχει την πρώτη θέση στην ιστορία της Open era.

tennisnews.gr
πριν από 7 ώρες
Novak Djokovic
✔ 3ος τίτλος στο 2016
✔ 5ος τίτλος στο Indian Wells (3ος συνεχόμενος) 
✔ 27ος τίτλος Masters 1000 
✔ 62ος τίτλος καριέρας

Ο Djokovic πραγματοποίησε το ιδανικότερο δυνατό ξεκίνημα, αφού "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Raonic και προηγήθηκε με 4-0 στα πρώτα λεπτά του τελικού. Το μόνο που κατάφερε ο Καναδός, ήταν να μειώσει σε 4-1 και σε 5-2, πριν ο Nole ολοκληρώσει το πρώτο σετ στα 8 games.

Ο Raonic πήρε ένα ιατρικό τάιμ άουτ ανάμεσα στα δυο σετ και αποχώρησε για λίγα λεπτά από το court, oύτε αυτή η μικρή διακοπή όμως αποσυντόνισε τον πολύ συγκεντρωμένο Nole. Ο Σέρβος πραγματοποίησε ένα παρόμοιο ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ, στο οποίο κέρδισε επίσης τα πρώτα 4 games και ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι.

Ο 28χρονος Σέρβος πάντως δε σταμάτησε εκεί και έκανε νέο break, το 5ο του στο παιχνίδι, στο επόμενο game, στο οποίο ο Raonic έσβησε δύο break points και πάλεψε για αρκετή ώρα, μέχρι να κάνει το αβίαστο λάθος που έφερε αυτό το 5-0 στο Novak. Ο τελευταίος σέρβιρε επιτυχημένα για το bagel και την ολοκλήρωση του μεγάλου θριάμβου του.
Αυτή ήταν η 22η φετινή νίκη για τον Djokovic, σε 23 αναμετρήσεις (22-1 στο 2016). Ο κορυφαίος τενίστας των τελευταίων ετών, βελτίωσε επίσης το ρεκόρ του με αντίπαλο τον Raonic στο άψογο 6-0. Έχει χάσει μόνο ένα σετ, σε αυτές τις 6 αναμετρήσεις του κόντρα στον Καναδό.

Ο Nole μετράει πλέον 16 διαδοχικές νίκες σε Masters διοργανώσεις, ενώ το συνολικό ρεκόρ του στα 1000άρια είναι 273-58 νίκες. Έχει επίσης 17 διαδοχικές νίκες στο Indian Wells, όπου έχει πετύχει 47 νίκες σε 53 αναμετρήσεις (47-6) συνολικά στην καριέρα του! 

Ο Djokovic θα προσθέσει ακόμα ένα εκατομμύριο δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό, με τα χρηματικά του έπαθλα από τα τουρνουά να ξεπερνούν πια τα 97 εκατομμύρια δολάρια στο σύνολό τους! Υπερασπίστηκε επίσης τους 1000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι (και πρόπερσι) στην Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την εξωπραγματική διαφορά των 8.170 βαθμών που έχει από τον δεύτερο στην παγκόσμια κατάταξη, Andy Murray. 

O Raonic από την πλευρά του αγωνίστηκε για τρίτη φορά σε τελικό Masters διοργάνωσης και για πρώτη στο Indian Wells. To ρεκόρ του σε τελικούς έγινε 8-9, με το 500άρι στην Ουάσιγκτον το 2014 να παραμένει ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα του.

Ο 25χρονος Καναδός (με καταγωγή από το Μαυροβούνιο) πρωταθλητής, κέρδισε μια επιταγή 501.815 δολαρίων, καθώς και 600 βαθμούς, χάρη στους οποίους θα ανεβεί δύο θέσεις, στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή του ήττα, μετά από τον χαμένο ημιτελικό στο Australian Open από τον Andy Murray (14-2 στο 2016).