10 Μαρ 2016

Η Brigitte Bardot παίρνει θέση για το «τρομοκρατικό» χτύπημα στο Παρίσι

 Η Brigitte Bardot είναι Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Με 48 ταινίες στο ενεργητικό της και περισσότερα από...


80 τραγούδια, συγκαταλέγεται στις διασημότερες καλλιτέχνιδες παγκοσμίως, πασίγνωστη επίσης με τα αρχικά της: BB (Μπεμπέ).

Tο 1956, στα 22 της, μπήκε στο πάνθεο του παγκόσμιου κινηματογράφου και έγινε διεθνές σύμβολο του σεξ χάρη στο φιλμ Και ο Θεός… Έπλασε τη Γυναίκα του Ροζέ Βαντίμ –πρώτου από τους τέσσερις συνολικά συζύγους της–.

Ο Βαντίμ οριοθέτησε με τα παρακάτω λόγια τον χαρακτήρα της Bardot:

« Είναι ένα κορίτσι των καιρών της, που αποτινάσσει κάθε συναίσθημα ενοχής, κάθε ταμπού που της επιβάλλει η κοινωνία και της οποίας η σεξουαλικότητα είναι παντελώς απελευθερωμένη. Στην προπολεμική λογοτεχνία και τα φιλμ, θα την είχαν χαρακτηρίσει πόρνη. Στην εν λόγω ταινία, είναι μια πολύ νέα γυναίκα, γενναιόδωρη, καμιά φορά ανισόρροπη και τελικά ασυγκράτητη, που δεν έχει καμιά άλλη δικαιολογία παρά τη γενναιοδωρία της».

Πριν από μερικές ημέρες, ο φωτογραφικός φακός μου την απαθανάτισε σε ισλαμικό έδαφος. Η ίδια μου εκμυστηρεύτηκε:

«Τόσα φράγκα έχουν να δουν τα μάτια μου από τις ημέρες που το κορμί μου το χάιδευαν τα χέρια… του Θεού. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, όταν έσκασαν οι βόμβες, ήταν είτε ότι αυτοί οι μαλάκες έχασαν τον έλεγχο, είτε ότι ετοιμάζεται ίσως η μεγαλύτερη προβοκάτσια στην ανθρώπινη ιστορία. Για το χτύπημα στο Παρίσι, να σου πω την αλήθεια, στη μου*$#@&*ρα μου, αλλά, όταν έμαθα για το θάνατο τεσσάρων σκύλων και τριών γατιών, εκνευρίστηκα πολύ. Και το άφησα να φανεί».



Αγαπημένη μου Brigitte,

Αν και ΒΒ (Μπεμπέ), δε βέλαξες ποτέ. Τα λεφτά είναι η βία, τα λεφτά είναι το έγκλημα.

Παντοτινά δικός σου,
Κ.Π.

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015, με επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Τα θύματα των επιθέσεων ήταν τουλάχιστον 153. Μόνο σε ομηρία σε συναυλιακό χώρο, η οποία τερματίστηκε με έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας και νεκρούς τους οκτώ δράστες, σκοτώθηκαν πάνω από 118 άτομα. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η Γαλλία μπήκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κηρύχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι. Πάνω από 1.500 στρατιώτες εμφανίστηκαν στους δρόμους του Παρισιού. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε πως «η Γαλλία κλείνει τα σύνορά της».



ΠΗΓΗ: pitsirikos.net