16 Οκτ 2015

Παντρολογήματα σε...ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ


Ψήνεται συνεργασία και δεν το λέμε εμείς, το λένε τα στελέχη των δυο κομμάτων και μάλιστα ανοιχτά.

"Ναι" στο ενδεχόμενο συνεργασίας με "Το Ποτάμι", λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μια δήλωση...
 
 που έγινε μόλις λίγη ώρα αργότερα απ' εκείνη του Σπύρου Λυκούδη πως "Οι δύο χώροι δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος". Και οι δυο μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" για το μέλλον της κεντροαριστεράς και ειδικά για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων.

"Όμως πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε το πολιτικό διακύβευμα. Να υπάρξει ο μετασχηματισμός αυτών των κομμάτων σε μια μεγάλη παράταξη" είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η "χώρα τώρα έχει ανάγκη αυτό τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας όσο ποτέ άλλοτε". "Να αφήσουμε τις συζητήσεις που αφορούν τα πρόσωπα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με βάση τις πολιτικές" είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: "πρέπει να δούμε το πρόσφατο παρελθόν, τι συνέβη για να δούμε τι λάθη δεν πρέπει να ξανακάνουμε".

Ο κ. Λυκούδης, είπε πως η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι' αυτό -όπως υπογράμμισε- η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη. Ωστόσο, αναφερόμενος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Οι προσπάθειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει να βασιστούν στη λογική της "συγκόλλησης" σημείωσε και πρόσθεσε: "δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4 εσείς 6 πάμε να γίνουμε 10".