29 Απρ 2014

Super Mario (Stamatakis)! - Αρθρο του Χαράλαμπου Κασίμη


Με θαυμασμό και κατάπληξη παρακολουθούμε τον ασταμάτητο προεκλογικό οίστρο δημιουργίας και κοινωνικής ευαισθησίας του Super Mario Stamatakis του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων.
Από εγκαίνια σε εγκαίνια κοινωνικών δομών και έργου. Μετά την δημιουργία ΚΑΠΗ και παιδικών σταθμών ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν...

γέροντες ούτε και παιδιά, νέοι θεσμοί ξεφυτρώνουν παντού. Κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικά φαρμακεία, ακόμα και  κοινωνικά αναβατόρια στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων μας ανακοίνωσε. Τώρα ήρθαν και τα κοινωνικά υπνωτήρια με την συνεργασία της ΜΚΟ Όμιλος για την Unesco  Πειραιώς  και Νήσων (άλλη πονεμένη ιστορία και αυτή!) για να στεγάσουν τους άστεγους.
Προσοχή άστεγοι: για περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του υπνωτηρίου αλλά και για  αιτήσεις ενδιαφέροντος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2741087861 με την υπεύθυνη κ. Παπαστεφάνου Ρένα, μας ανακοινώνουν. Αλήθεια, ξέρουν που βρίσκονται οι άστεγοι, ρωτάνε αν έχουν τηλέφωνο; Δεν γνωρίζουν καν το αυτονόητο, ότι πχ. στους άστεγους πηγαίνεις και δεν τους ειδοποιείς μέσω ανακοινώσεων για να πάρουν τηλέφωνο;
Ο κ. Σταματάκης και ο Δήμος Κορινθίων ‘δεν ορρωδούν προ ουδενός’. Αφού μετέτρεψαν απολύτως θεσμούς όπως τα ΚΑΠΗ σε πελατειακά προεκλογικά εργαλεία, αφού τα κατέστησαν πελάτες σε φίλους τους επιχειρηματίες με φιέστες και επετείους κάθε δυο και τρεις, τώρα ‘σπέρνουν’ χωρίς προγραμματισμό, χωρίς στοιχειώδη καταγραφή και μελέτη, χωρίς γνώση κοινωνικές δομές δεξιά-αριστερά για αλίευση ψηφοφόρων και εντυπωσιασμό. Όλα στην αδηφάγο προεκλογική μάχη, όλα για την επανεκλογή!
Έχει κανείς αμφιβολία τι μας έφερε έως εδώ; Σε αυτές τις εκλογές, αψηφίστε τους με κρότο!