24 Μαρ 2014

Υποψήφιος Δημοτικός Συμβουλος με την "Συμμαχία Πολιτών" ο Λάμπρος Κωστάρας (ανακοίνωση)


Αγαπητοί συμπολίτες,

Την εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, οι άνθρωποι που υπηρετούμε την επιστήμη τόσο στο ακαδημαικό πεδίο όσο στον ιδιωτικό και διεθνή επαγγελματικό στίβο, έχουμε διπλή υποχρέωση να συνεισφέρουμε και να θέσουμε ένα κομμάτι των προσωπικών δυνατοτήτων στην υπηρεσία του συνόλου. 
Εχουμε δοκιμαστεί πολλαπλώς και συνεχίζουμε...

τόσο στο πεδίο της εθελοντικής κοινωνικής συμμετοχής όσο στον ανεξάρτητο επαγγελματικό βίο.  Παρακολουθούμε με προσοχή τη λαίλαπα που ζουν συγγενείς, φίλοι, γείτονες, συνεργάτες και θεωρούμε ότι η ανατροπή της κατάστασης που βιώνουμε ως κοινωνία, ξεκινάει από τη γειτονιά, τη πόλη και τον δήμο μας. 
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κατηγορηθεί ότι ποτέ δε κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε στις προσδοκίες των απλών ανθρώπων ούτε στις θεσμικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές.   Αντιθέτως,  συνεχίζει να πληγώνει την τοπική κοινωνία με συμπεριφορές και μεθόδους διακυβέρνησης που αφορούν τους λίγους και θίγουν το κοινό συναίσθημα περί διαφάνειας,  κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αειφορίας.
Η ανατροπή δεν αποτελεί πλέον αόριστο πολιτικό όραμα αλλά επιβεβλημένη κοινωνική απαίτηση και μπορεί να επιτευχθεί μέσω :
Α. της κοινωνικής συμμετοχής που ξεπερνάει προσωπικούς στόχους και συμφέροντα,
Β. της αποκεντρωμένης δημοτικής διακυβέρνησης που θα έχει τον πολίτη στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο, 
Γ. της έμπρακτης αντίστασης και διεκδίκησης κόντρα σε αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας  που θίγουν συμφέροντα του δήμου
Δ.  της διαφανούς και  συλλογικής διαδικασίας στη λήψη των αποφάσεων με τρόπο που θα μετατρέπει τον δήμο σε παραγωγό ανάπτυξης και όχι απλό καταναλωτή πόρων προς όφελος των ολίγων
Ε. την πλήρη αξιοποίηση και σεβασμό των θεσμών και των ευκαιριών που δίνονται σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο
ΣΤ.  την αξιοποίηση προσώπων, συλλογικοτήτων, παραγωγικών φορέων, πολιτικών σχηματισμών  και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ώστε να διασφαλίζεται η συναίνεση και οι συμμαχίες που απαιτούν τα σύνθετα ζητήματα του δήμου.

Θεωρώ ότι οι παραπάνω προυποθέσεις καλύπτονται από το πλαίσιο αρχών του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Νανόπουλο, θα συνεργαστώ ως εκπρόσωπος των ενεργών πολιτών και δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς εκλογές με σκοπό να βοηθήσω το δήμο Κορινθίων σε τέσσερεις άξονες :
1.    Ανάπτυξη της κοινωνικής συμμετοχής και διεύρυνση της δημοκρατικής αποκεντρωμένης διακυβέρνησης
2.    Υλοποίηση προγράμματος πολιτισμού μέσα από το αναπτυξιακό πλαίσιο της ενίσχυσης του brand name της πόλης
3.    Ουσιαστική αξιοποίηση νέων τεχνολογιών  στα πεδία του περιβάλλοντος, ενέργειας, αρχιτεκτονικής, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών
4.    Επιχειρησιακή βελτιστοποίηση υπηρεσιών του δήμου και προσαρμογή στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες
Ολες οι επιστημονικές και πολιτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο δήμο Κορινθίων από εθελοντικές ομάδες εργασίας που συμμετείχα, από το 2006 έως σήμερα, βρίσκονται στην διάθεση του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Ευχαριστώ θερμά τον κ. Βασίλη Νανόπουλο και τους συνυποψηφίους μου  για την συνεργασία όπως επίσης εύχομαι καλή και παραγωγική προεκλογική περίοδο σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς με την πεποίθηση ότι ο δημόσιος διάλογος θα είναι αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών του δήμου Κορινθίων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Λάμπρος Κωστάρας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»