28 Μαρ 2014

Γ. Δέδες - απολογισμός 3ετίας : "Φεύγω με το κεφάλι ψηλά" (βίντεο)


Τον απολογισμό της τριετούς του θητείας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έκανε σήμερα στα Κορινθιακά ΜΜΕ ο Γιώργος Δέδες , υποψήφιος πλέον Περιφερειάρχης Πελοποννήσου....

Ο κύριος Δέδες στον αναλυτικότατο απολογισμό του αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της Π.Ε. επιδεικνύοντας ένα εντυπωσιακό έργο στην περιστολή των δαπανών και στην μείωση της σπατάλης παραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία με τα τελευταία τρία χρονια της Ν.Α. λέγοντας χαραχτηριστικά : " Διεκδικούμε τον τίτλο του Πρωταθλητή –και όχι μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά σε όλη την Ελλάδα-στην περιστολή της σπατάλης του Δημόσιου χρήματος"
Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες στην 3ετία 2008-2010 ήταν 7.840.000 και επί θητείας Δέδε μειώθηκαν κατά 75% ήτοι 1.340.000.

Στις δημόσιες σχέσεις δίδεται και το στίγμα της αντιπεριφέρειας Κορινθίας: 2008-2010 : 385.000 / 3 ετία Δέδε 15.000 ευρώ!!!

Ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στα έργα που εντάχθηκαν ,δημοπρατήθηκαν και υλοποιούνται απο το ΕΣΠΑ.,υπογραμμίζοντας πως έγιναν έργα σημαντικά παρά το γεγονός πως η προετοιμασία ένταξης στσο ΕΣΠΑ απο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υπήρξε μηδαμινή. Μίλησε για τα μεγάλα έργα στην Κορινθία όπως το Φράγμα του Ασωπού, το Αλιευτικού Καταφύγιο του Βραχατίου, σημαντικούς οδικούς άξονες τονίζοντας πως δεν έγιναν ποτέ αυτήν την 3ετία αποσπασματικά έργα. Αναφέρθηκε στην πολιτική και στα αποτελεσματα αυτής που ασκησε στον Τουρισμό και βεβαίως στον Πολιτισμό με σημαντικές χρηματοδοτήσεις στην αρχαιολογική έρευνα.

"Κανείς αιρετός δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος για το έργο που έχει επιτελέσει όταν βρίσκεται ανάμεσα σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται απο την οικονομική κρίση," είπε χαρακτηριστικά. Αυτό που μένει τελικά είναι η εντιμότητα  και η αξιοπρέπεια. "Όπως μπήκα με ψηλά το κεφάλι έτσι με ψηλά το κεφάλι και φεύγω εξακολουθώντας να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια ,όπως τους έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια"

ΔΕΊΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ