17 Φεβ 2014

Η προεδρική αντίδραση στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Βουδούρη


Το πρώτο σαφές μήνυμα για το θέμα των συνεργασιών και την γκρίνια που υπάρχει από την μειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εστάλη από  διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια διαρκής πολεμική....
 
 στη συλλογική πορεία από συγκεκριμένες μειοψηφίες» είπε ο  στενός συνεργάτης του Αλέξη  Τσίπρα και  ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υποψηφιότητα Βουδούρη. «Ο Οδυσσέας Βουδούρης  είπε θα κερδίσει την περιφέρεια Πελοποννήσου, -εδώ είμαστε και θα το δείτε- και αυτά που συνέβησαν δεν θα τα θυμάται κανείς».

Η αντίδραση του Νίκου Παππά ήρθε μετά από ένα δεκαήμερο έντονης εσωκομματικής διαφωνίας για το θέμα Βουδούρη που στην πραγματικότητα αγγίζει το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα των συνεργασιών. Ήρθε όμως και μετά από κάποια δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών  που ήθελαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να έχει εκφράσει “διάφορες” απόψεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση που έκανε η ιστοσελίδα iskra.gr  .  «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, πως τώρα αρχίζουν οι μεγάλοι πονοκέφαλοι φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας .Να αποφύγουμε τη νέα Βάρκιζα. Όμως για να αποφύγουμε πρέπει πρώτα να αποφύγουμε το Λίβανο και να αποφύγουμε την Γκαζέτα» εμφανίζεται να έχει πει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης .

Αλλά και οι απόψεις του για τις συνεργασίες δεν ενθουσίασαν την Κουμουνδούρου . «Η μάχη δεν κερδίζεται με αναδίπλωση, όταν είσαι γονυκλινής, όταν κάνεις εκπτώσεις και όταν συμβιβάζεσαι με αυτούς που θέλεις να νικήσεις λένε ότι είπε . Βέβαια, πρόσθεσε πως αυτό δε σημαίνει να μην υπάρχει ευελιξία, αλλά το θέμα είναι να μην έχει εκ των προτέρων ναρκοθετηθεί το έδαφος ώστε ο μόνος δρόμος που θα απομένει να είναι η παράδοση. Έχουμε εγκαταλείψει αυτό που είχαμε ξεκινήσει. Τώρα κινδυνεύουμε από έναν ιδιόμορφο ιδρυματισμό, μία επανάπαυση που δεν οδηγεί πουθενά .Δεν αποτελεί άνοιγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουμε τα αποκαΐδια, τα τετριμμένα του ΠΑΣΟΚ» .

Όπως είναι γνωστό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διέψευσε ότι είπε όσα του καταμαρτυρούν . Παρ όλα αυτά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα από την πλευρά Τσίπρα προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα πράγματα εν όψη των διπλών εκλογικών αντιπαραθέσεων. Ιδιαίτερα εάν η πλευρά Λαφαζάνη έχει αποφασίσει να επιμένει στην διεύρυνση μόνο προς τα αριστερά δηλαδή με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στελέχη που πρόσκεινται πάντως στην προεδρική πλευρά δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους από τις κινήσεις Λαφαζάνη δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή  της πορείας του . Αλλά και γιατί ο εκπρόσωπος της αριστερής πλατφόρμας έχει δείξει εμπράκτως πολλές φορές ότι μπορεί να διαφωνεί αλλά ξέρει να σέβεται  τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.